Τέσσερις ύποπτοι αγώνες σε Roland Garros και Wimbledon!

To Tennis Integrity Unit (TIU), η μονάδα που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς στο άθλημα της αντισφαίρισης, ανακοίνωσε πως θα εξετάσει 4 αγώνες από το Roland Garros και το Wimbledon, των οποίων η ακεραιότητα αμφισβητείται εντόνως.



Ένας αγώνας από το Roland Garros

και τρεις από το Wimbledon, οι δυο από το τουρνουά των προκριματικών και ο ένας από το κυρίως ταμπλό, κίνησαν το ενδιαφέρον του Tennis Integrity Unit, που αναμένεται να τους διερευνήσει και να αποφανθεί για την ακεραιότητά τους.

Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, 53 αγώνες έχουν περάσει στα χέρια του TIU. Από αυτούς, μόνο οι 3 ήταν από το ATP Tour και μόλις ένας από το WTA Tour. Από 20 είχαν το Challenger Tour και το ITF Futures Circuit των ανδρών, ενώ οι υπόλοιποι 5 ήταν από το γυναικείο Circuit της ITF.

Το TIU εξήγησε στην ανακοίνωσή του πως δεν σημαίνει πως ο κάθε αγώνας που διερευνά είναι απαραίτητα στημένος για στοιχηματικούς λόγους, καθώς μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που τον κάνουν ύποπτο, όπως οι συνθήκες ενός αγώνα, ή η σωματική κατάσταση των παικτών.

Τους πρώτους 6 μήνες του 2017 πάντως υπήρξαν 83 επίσημες αναμετρήσεις τένις που εξετάστηκαν και τέθηκαν ύποπτες για στημένο στοιχηματισμό, σημειώνοντας μια τεράστια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κατά την οποία εξετάστηκαν 38 αναμετρήσεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα