Γιατί σταμάτησε στα 33 του χρόνια, ο Ρόκα, η ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, του ΑΠΟΕΛ και νυν της Λίντς Τόμας Κριστιανσεν. Μίλησε για την ομάδα του ενώ αναφέρθηκε παράλληλα στο πρόβλημα τραυματισμού του στον Τσάβι Ρόκα, αλλά και στην πίεση που έχει η δουλειά του προπονητή.

Το πρόβλημα του: «Είπα στην γυναίκα μου. Είτε νιώθω αρκετά παλιός είτε κάτι σοβαρό μου συμβαίνει. Δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς να πονάω. Είπα στους γιατρούς πως

χρειάζομαι επέμβαση και με ρώτησαν γιατί. Μια μέρα μετά βρήκαμε τι πήγαινε λάθος».

Το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας: «Σταμάτησα το ποδόσφαιρο στα 33 μου χρόνια. Ήταν αρκετά δύσκολο να επιστρέψω. Σταμάτησα και δεν ήταν εύκολο και δεν ήμουν προετοιμασμένος. Το ποδόσφαιρο με άφησε, αλλά εγώ δεν θα αφήσω το ποδόσφαιρο».

Πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής στην ΑΕΚ: «Στην ομάδα ήταν ο Τσάβι Ρόκα ως τεχνικός διευθυντής και μου είπε πως θα με πάρει ως προπονητή στην ομάδα. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που δούλεψα ως πρώτος προπονητής».

Για την Κύπρο: «Πάντα πρέπει να δουλεύεις. Παντού υπάρχει πίεση. Στην Ισπανία είναι δύσκολο να βρεις δουλειά γιατί υπάρχουν πολλοί προπονητές. Η εμπειρία μου ως ποδοσφαιριστής με βοήθησε να πάω μπροστά και μιλάω αρκετές γλώσσες. Αλλά όπου και να πάς θα πρέπει να αποδείξεις πως αξίζεις. Κάπως έτσι έγινε και στην Κύπρο. Πήγα εκεί και αν έμενα πέντε εβδομάδες και με έδιωχναν θα ήμουν αποτυχημένος. Αλλά όλα πήγαν καλά και έγραψα ιστορία με ΑΕΚ και με ΑΠΟΕΛ».

Keywords
Τυχαία Θέματα