Συναντήσεις Γιλντιρίμ με Σιμπέρ και Οζγκιουργκιούν

Όλος ο κόσμος μιλά για μια διζωνική λύση στην Κύπρο, αλλά η μία από τις δύο κοινότητες δεν θέλει να συνάψει σχέσεις με την άλλη, αποφεύγει ακόμα και τα πιο ανθρώπινα πράγματα, ένα φιλικό παιχνίδι με Τ/κ αθλητές, να συμμετάσχουν μαζί με Τ/κ καλλιτέχνες σε διεθνείς εκδηλώσεις, ανέφερε η Σιμπέλ Σιμπέρ κατά την υποδοχή του Τούρκου Πρωθυπουργού στη «βουλή».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η «πρόεδρος» της «βουλής» ανέφερε ότι αφού η διεθνής κοινότητα

υπολογίζει την ύπαρξη δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, θα πρέπει να αρθούν και τα «εμπάργκο», λέγοντας ότι μαζί με την Τουρκία θα πρέπει αυτό να το εξηγήσουν σε όλο τον κόσμο.

Αμέσως μετά, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε συνάντηση με τον «πρωθυπουργό», Χουσείν Οζγκιουργκιούν. Το να επιστρέψουμε στο τραπέζι των συνομιλιών με τις ίδιες παραμέτρους, πάνω στις οποίες βασίστηκαν σχέδια που απέρριψε η ε/κ πλευρά, είναι χάσιμο χρόνου και δεν μπορεί να φέρει ένα αποτέλεσμα, ανέφερε ο κ. Οζγκιουργκιούν επαναλαμβάνοντας ότι οι ενεργές εγγυήσεις της Τουρκίας σε μια λύση είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους Τ/κ. «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με τις δηλώσεις για μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις, δεν μπορεί να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα».

Ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε ότι οι αντιπροσωπείες Τουρκίας και ψευδοκράτους δούλεψαν αρμονικά στην Ελβετία και έδειξαν την αποφασιστικότητα και την υπομονή τους έναντι της "ανειλικρίνειας" της ε/κ πλευράς στο θέμα της λύσης. «Υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν μαζί με την Τουρκία για το μέλλον της βόρειας Κύπρου», ανέφερε ο Γιλντιρίμ, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του τουρισμού, το νερό να φέρει ευφορία και να αυξήσουν την ευμάρεια των Τ/κ. Θα εισέλθουν, συνέχισε, σε μια εντατική προσπάθεια να μπορέσουν να εξηγήσουν καλύτερα σε κάθε γωνιά του κόσμου τον «δίκαιο αγώνα του τ/κ λαού».

Σε όλες τις συναντήσεις, παρόντες ήταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ, η ομάδα του Τούρκου Πρωθυπουργού και η αντιπροσωπεία της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, που βρίσκεται στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς της εισβολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα