Τελικά, η στέψη πήρε αναβολή

Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε στη Λιβαδιά (1-1) και θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα αν κερδίσει στις 23 Απριλίου τα Γιάννινα
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού περίμεναν ότι χθες η ομάδα τους θα πανηγύριζε και μαθηματικά τον έβδομο στη σειρά τίτλο της. Υπολόγισαν λάθος, καθώς η στέψη πήρε αναβολή και όλα δείχνουν ότι, η γιορτή θα γίνει μετά το Πάσχα, στις 23 Απριλίου, όταν

ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τα Γιάννινα.

Αιτία, ήταν η ισοπαλία των «ερυθρόλευκων» με το Λεβαδειακό (1-1) που, από τη δική του πλευρά, παλεύει με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί στην κατηγορία. Να μια εξέλιξη που κρατά σε αγωνία τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά και τους φίλους των ομάδων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό (Ηρακλής, Λάρισα, Αστέρας).

Αλλά, για να πούμε την αλήθεια, δεν άρεσε καθόλου στους φίλους του Λεβαδειακού, που είδαν την ομάδα τους να προηγείται για μεγάλο διάστημα και στο τέλος να χάνει δύο πολύτιμους βαθμούς. Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε με το γκολ του Βασιλείου (43') και, παρά την έντονη πίεση που δέχτηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, άντεξε μέχρι τα τελικά του αγώνα. Μέχρι που ο Καρδόσο ισοφάρισε με πλασέ (90΄) και απείλησε και με δεύτερο τέρμα, που δεν ήρθε ποτέ.

Κι ενώ λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να «κλειδώσει» τον τίτλο στη Λιβαδιά, στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να κρατηθεί «ζωντανός» (τουλάχιστον μαθηματικά) και να κάνει άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, στην κανονική περίοδο.

Όπως ήταν προβλεπτό, το χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κάθε άλλο από τέτοιο ήταν. Οι «πράσινοι», έχοντας παραταχθεί με αρκετούς αναπληρωματικούς (λόγω τιμωριών, λόγω τραυματισμών και λόγω ξεκούρασης), ουσιαστικά παραδόθηκαν στις φλόγες απέναντι στον Δικέφαλο (0-3). Ήταν ίσως μία από τις πιο εύκολες νίκες που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην ιστορία του σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Σε διάστημα 35 λεπτών, βασικά ο αγώνας είχε… λήξει, καθώς οι Θεσσαλονικείς, με τέρματα των Πέδρο Ενρίκε (18΄), Λέοβατς (27΄) και Σιάκοφ (35΄) πήραν «ατσαλένιο» προβάδισμα. Απ’ εκεί και πέρα δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο και οι δύο ομάδες έδωσαν εκ νέου ραντεβού σε δύο μέρες στην Τούμπα, αυτήν τη φορά για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Όσο για τον Πανιώνιο, πέταξε την ευκαιρία να ξαναμπεί δυναμικά στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, με την ισοπαλία που παραχώρησε στον Πλατανιά (1-1). Χρειάστηκε, μάλιστα, να τρέξει για να ισοφαρίσει, αφού οι Κρητικοί σκόραραν πρώτοι (Γιακουμάκης 10΄) προτού οι Αθηναίοι σκοράρουν με τον Μπεν Ναμπουχάν (65΄).

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ κέρδισε πολύ άνετα στο ΟΑΚΑ την Κέρκυρα (5-0) και άλλη μία νίκη θα της είναι αρκετή για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη θέση της στα πλέι οφ. Οι «κιτρινόμαυροι» εξασφάλισαν το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκαν με 3-0 (Μπακασέτας 23΄, Πέκχαρτ 39΄, Βίλα 42΄), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν άλλα δύο τέρματα, με τους Μπακασέτα (54΄) και Πέκχαρτ (70΄).

Keywords
Τυχαία Θέματα