Τελεσίγραφο ΠΑΣΥΚΙ προς Υπουργό Υγείας για το ΓεΣΥ

Εξηγήσεις από τον Υπουργό Υγείας ζητεί εδώ και τώρα η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών για την μη υλοποίηση των κινήτρων που εξαγγέλθηκαν από τις 2 Δεκεμβρίου 2016

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο Σωτήρης Κούμας, Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, «αν οι απαντήσεις είναι ικανοποιητικές πολύ ευχαρίστως να προχωρήσουμε στο διάλογο. Αν δεν είναι ικανοποιητικές υπάρχουν διαδικασίες στα αρμόδια σώματα του Συμβουλίου της Συντεχνίας ώστε να επιλυθούν τις περεταίρω στάσεις της συντεχνίας .

Επιπλέον, τόνισε ότι «είναι οι ενέργειες και οι πράξεις ή η απουσία και συγκεκριμένων

πράξεων από μέρους του Υπουργείου Υγείας που μας αναγκάζουν, μας εξαναγκάζουν να μπαίνομε σ’ αυτή την θέση και στη στάση.

Την ίδια ώρα, ο Θεόδωρος Πετέλης, εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, δήλωσε ότι «έχουμε πει στον υπουργό εάν έχει πρόθεση να φέρει κάποιες καινούριες προτάσεις πάνω στο τραπέζι να αναγνωριστεί τελικά η επιστημονικότατα του κλάδου, καθώς και πολλά άλλα τα οποία υπάρχουν και είναι ανοικτά στο τραπέζι, τότε να μας καλέσει. Ειδάλλως θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος απλά για να λέμε ή για να λέει ο κύριος υπουργός ότι οι πόρτες του είναι ανοικτές, ότι μας καλεί συνεχώς σε διάλογο ότι συζητάμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, έχουμε καταλήξει σε ναυάγιο».

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Πέτρος Αγαθαγγέλου, αναφέρει ότι οι θέσεις του Συλλόγου εκφράζονται «ακριβώς για να εξελισσόμαστε. Εμείς θέλουμε την εξέλιξη κι όχι την επανάσταση. Αν κάποιοι την ερμηνεύουν σαν επανάσταση αυτό είναι δικό τους πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα