Συνολικές οι χρεώσεις στο λιμάνι Λεμεσού λέει το Υπουργείο

Τις πρώην χρεώσεις για αχθοφορικά, και όλες τις χρεώσεις για λιμενεργατικά περιλαμβάνουν οι χρεώσεις που έχουν ανακοινωθεί από τους νέους διαχειριστές του Λιμένα Λεμεσού όσον αφορά τη φόρτωση/εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων αναφέρει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Χαραυγή”, με τίτλο “Η ιδιωτικοποίηση έφερε υψηλές χρεώσεις”, το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι οι χρεώσεις είναι συνολικές και περιλαμβάνουν και τις πρώην χρεώσεις της Αρχής

Λιμένων Κύπρου, οι οποίες μέχρι πρότινος διέφεραν αναλόγως του προϊόντος, ενώ σήμερα είναι ανά εμπορευματοκιβώτιο ανεξάρτητα από το προϊόν που εμπορεύεται κάποιος”.

Επίσης, “η νέα τιμολογιακή δομή έχει απλοποιηθεί σε σχέση με τον αριθμό μερών που εμπλέκονται και τον αριθμό των επιμέρους χρεώσεων, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια και συνέπεια σε σύγκριση με την προηγούμενη δομή των χρεώσεων”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών “προτρέπονται οι εμπορευόμενοι να λάβουν σοβαρά τα πιο πάνω υπόψη και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές τους”.

Καταλήγοντας, το Υπουργείο Μεταφορών, εκφράζει λύπη “για την δημοσιοποίηση ανακριβών και άκρως παραπλανητικών πληροφοριών σε ό,τι αφορά στις νέες χρεώσεις, πρακτική η οποία δεν εξυπηρετεί σε καμιά περίπτωση το δημόσιο συμφέρον”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα