Τελεσίγραφο Καδή προς ΠΟΕΔ - Εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις

Κάθετος παρουσιάστηκε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής αναφορικά με την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση, τονίζοντας πως “εάν η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) δεν θέλει να συζητήσει μαζί μας, απλά δεν θα ληφθούν υπόψη οι δικές της απόψεις”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ μετά από διάσκεψη Τύπου για το πρόγραμμα “Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι” ο κ. Καδής είπε ότι “το Υπουργείο Παιδείας

επικεντρώνεται στον δικό του ρόλο, που δεν είναι άλλος από το να εξυπηρετήσει την κοινωνία, να συνεχίσει την προσπάθειά του για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και για εισαγωγή μεταρρυθμίσεων οι οποίες διορθώνουν στρεβλώσεις”.

Σημείωσε ότι “εάν για παράδειγμά μέσα στην επόμενη χρονική περίοδο είχαμε υπόψη μας να θέσουμε στο τραπέζι του διαλόγου το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, δεν θα μας αποτρέψει το γεγονός ότι η ΠΟΕΔ δεν θέλει να συζητήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις, εμείς θα προχωρήσουμε με όσους θέλουν να συζητήσουν μαζί μας”.

“Εάν η ΠΟΕΔ δεν θέλει να συζητήσει μαζί μας, απλά δεν θα ληφθούν υπόψη οι δικές της απόψεις”, είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Ανέφερε πως “έχουμε ήδη παρουσιάσει και δώσει σε όλους τους εκπαιδευτικούς εταίρους το νέο σύστημα για την αξιολόγηση του μαθητή και περιμένουμε απόψεις από όλους”.

Όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας “εάν δεν επιθυμεί η ΠΟΕΔ να στείλει τις δικές της απόψεις προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη οι δικές της απόψεις και θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις όλων των εκπαιδευτικών εταίρων”.

Σημείωσε ότι “με αυτή την προσέγγιση θα πορευθούμε και δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας επειδή η ΠΟΕΔ αποφάσισε ότι δεν θα συμμετέχει στον διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις”.

Ο Υπουργός Παιδείας κατέστησε σαφές “ότι η απόφαση για τη στελέχωση των σχολείων μας και αυτή τη ρύθμιση που έγινε για τις επιπρόσθετες θέσεις που έχουν δοθεί, ήταν απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία είχε ληφθεί μετά από σοβαρή μελέτη όλων των δεδομένων που είχαμε ενώπιόν μας”.

“Άρα δεν μπορούν τέτοιες αποφάσεις να διαφοροποιούνται, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι από μία σημαντική μερίδα των εκπαιδευτικών, δηλαδή των δύο οργανώσεων τους, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ έχουν γίνει δεκτές”, είπε ο Κώστας Καδής.

Εξήγησε ότι “οι ρυθμίσεις αυτές έχουν διασφαλίσει, και φαίνεται και στην πράξη, την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας, την άρτια στελέχωση ενώ η ρύθμιση που έγινε αφορά αποκλειστικά και μόνο τη φετινή σχολική χρονιά”.

Περαιτέρω, ο Υπουργός Παιδείας, είπε ότι “με τον τρόπο που έγινε αυτή η ρύθμιση είναι ξεκάθαρο ότι δεν επηρεάζει ούτε την ομαλή λειτουργία των σχολείων ούτε το ευρύτερο εργασιακό καθεστώς, με δεδομένο ότι δεν θα αποτελέσει προηγούμενο, και αυτή η ρύθμιση, αφορά κατ` εξαίρεση τη φετινή χρονιά που έχει πολύ συγκεκριμένα και διαφοροποιημένα δεδομένα”.

Καταλήγοντας είπε ότι “έχοντας όλα αυτά υπόψη και βάζοντας πρωτίστως και υπεράνω όλων το καλό των παιδιών μας, την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας και στο τέλος της ημέρας το ευρύτερο καλό της κοινωνίας, καλούμε όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και να αφήσουν προσεγγίσεις οι οποίες μόνο αναστάτωση προκαλούν”.

Χθες η ΠΟΕΔ χαρακτήρισε “απαράδεκτη” επιστολή για το θέμα του καθεστώτος εργοδότησης εκπαιδευτικών, την οποία απέστειλε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο Υπουργός Παιδείας, την οποία μάλιστα και επέστρεψε στον αρμόδιο Υπουργό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα