Φλεγόμενο κομμάτι Tornado στις ΒΒ -Τι καταγγέλλουν Οικολόγοι

Δυνητικό κίνδυνο αποτελούν οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Οικολόγων. Το κίνημα, με αφορμή το συμβάν με πτώση φλεγόμενου κομματιού απο Tornado, το οποίο σημειώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία βάζουν για μια ακόμη φορά στο τραπέζι το θέμα των Βρετανικών Βάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Τώρα οι συνέπειες των βρετανικών βάσεων έρχονται από τον αέρα. Υπό καθεστώς φόβου μετά

και το χθεσινό περιστατικό βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής Ακρωτηρίου.

Για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με τις συνέπειες της βρετανικής παρουσίας στην Κύπρο. Αυτή τη φορά με το περιστατικό πτώσης φλεγόμενου αντικειμένου από μαχητικό Tornado, που απογειώθηκε από τη βάση του στο γειτονικό στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Θεωρούμε και έχει αποδειχτεί επανειλημμένα ότι οι στρατιωτικές βάσεις των Βρετανών αποτελούν ένα δυνητικό κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής και ολόκληρη την Κύπρο.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να τεθεί επί τάπητος το θέμα των Βάσεων για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών. Επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε ότι οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο αποτελούν αποικιοκρατικό κατάλοιπο που έπρεπε να είχε λήξει χθες και για πολλοστή φορά εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για τη συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας των Βρετανικών Βάσεων στο νησί.

Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση να κάνει τα απαραίτητα διαβήματα ούτως ώστε να μην είμαστε ξανά μάρτυρες σε τέτοιας φύσεως περιστατικά που μπορεί την επόμενη φορά να αποβούν μοιραία".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα