Ταφές νεκρών σε διαδρόμους κοιμητηρίου στον Στρόβολο

Πράσινο φως ώστε να αρχίσει η ταφή νεκρών στους διαδρόμους του κοιμητηρίου της εκκλησίας Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου, άναψε η εκκλησιαστική επιτροπή του συγκεκριμένου ναού, αφού παρατηρείται έλλειψη χώρων για δημιουργία νέων τάφων.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», πολλοί από τους παλιούς κατοίκους του Στροβόλου, που κατά καιρούς ευεργέτησαν τον ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσας προσφέροντας της μεγάλα χρηματικά ποσά αλλά και ακίνητη περιουσία, πριν από τον θάνατό τους εξέφρασαν την επιθυμία

όπως τόσο οι ίδιοι όσο και μέλη της οικογένειάς τους, ταφούν στο συγκεκριμένο νεκροταφείο.

Κατόπιν τούτου και ειδικότερα στην προσπάθεια της διαχειριστής επιτροπής να ικανοποιήσει την τελευταία τους επιθυμία, προώθησε επέκταση του υφιστάμενου κοιμητηρίου με αξιοποίηση γης που διαθέτει και η οποία εφάπτεται του κοιμητηρίου.

Εξασφαλίστηκε μάλιστα σχετική έγκριση του Δήμου Στροβόλου αλλά και της Πολεοδομίας. Απομένει η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, μόνο οι τοπικές αρχές έχουν δικαίωμα να μετατρέπουν ένα χώρο σε κοιμητήριο.

Στο μεταξύ, μέχρι την επέκταση του νεκροταφείου, επήλθαν θάνατοι ευεργετών της εκκλησίας, όπως και μελών της οικογένεια τους, οι οποίοι υπέδειξαν ως χώρο προτίμησης τους για ταφή, τους διαδρόμους. Έτσι η εκκλησιαστική επιτροπή της Παναγίας Χρυσελεούσης, για να μη δυσαρεστήσει τις οικογένειες, άναψε πράσινο φως για ταφές στους διαδρόμους

Keywords
Τυχαία Θέματα