Οβίδα πρόκρισης από Τζαβέλλα!

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ
Στις καθυστερήσεις η Ελλάδα ισοφάρισε σε 1-1 τους Βόσνιους και τους κράτησε στο -3

Με μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ γκολάρα του Γιώργου Τζαβέλλα στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η Ελλάδα πήρε έναν «χρυσό» βαθμό (1-1) από τη Βοσνία και αφήνοντάς τη στο -3, παρέμεινε ολοζώντανη για πρόκριση στο Μουντιάλ!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανοίξει το σκορ με εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς, σε μια αναμέτρηση που είχε αρκετή ένταση,

πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά και από μία αποβολή για κάθε ομάδα.

Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική με το σύστημα 4-2-3-1, με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Παπαδόπουλο και Τζαβέλλα στην άμυνα, τους Σάμαρη και Μανιάτη στον άξονα, Σταφυλίδη, Μάνταλο και Φορτούνη πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου.

Στο 31' ο Τζέκο, αφού αναστάτωσε την άμυνα της Ελλάδας, κέρδισε φάουλ σε καλή θέση έξω από την «ελληνική» περιοχή. Ο Πιάνιτς το εκτέλεσε απευθείας, με τον Καρνέζη να μην μπορεί να αποκρούσει και την μπάλα, αφού χτύπησε και στην πλάτη του, να καταλήγει στα δίχτυα.

Μετά την επίτευξη του γκολ από τους φιλοξενούμενους η Ελλάδα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στις καθυστερήσεις, όταν μετά από πάσα του Σάμαρη, που χτύπησε και σε αμυντικό των φιλοξενούμενων, ο Μήτρογλου βρέθηκε απέναντι στον Μπέγκοβιτς, που όμως τον νίκησε και δεν του επέτρεψε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τη Βοσνία να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0.

Το δοκάρι σταμάτησε τον Φορτούνη
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ελληνική ομάδα προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 55' είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος και ήταν για την Εθνική ομάδα, όταν ο Φορτούνης έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των Βοσνίων, ο Μπέγκοβιτς απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα και έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο κάθετό του δοκάρι.

Από μία αποβολή για κάθε ομάδα
Λίγο πριν από τη συμπλήρωση 80' στο παιχνίδι οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες, όταν ο Τζέκο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Έρικσον, επειδή χτύπησε τον Παπασταθόπουλο που πήγε να του πάρει την μπάλα, ενώ ο Βόσνιος ήταν κάτω.

Στην ίδια φάση, ωστόσο, τον δρόμο για τα αποδυτήρια πήρε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος για κουτουλιά και χτύπημα με το χέρι στον Ζουκάνοβιτς. Ο Πιάνιτς εκτέλεσε το φάουλ από το οποίο προήλθε η ένταση, με τον Ιμπίσεβιτς να πηδάει πιο ψηλά από όλους και να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

Γκολάρα και… 1-1!
Δευτερόλεπτα πριν από τη συμπλήρωση και του έξτρα χρόνου στην αναμέτρηση ο Γιώργος Τζαβέλλας έφερε το παιχνίδι στα ίσια με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπέγκοβιτς.
Έτσι η Εθνική πήρε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας και πλέον κοιτάζει την πολύ δύσκολη κόντρα με το Βέλγιο την άνοιξη του 2017 στις Βρυξέλλες, με την υπόθεση πρόκριση στον όμιλο να παραμένει ανοικτή.

Οι συνθέσεις:
Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Φορτούνης, Μάνταλος, Μήτρογλου.

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Μπέγκοβιτς, Βράνιες, Σπάχιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Λούλιτς, Χαΐροβιτς, Τζέκο, Ιμπίσεβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα