Τα προγραμματιζόμενα έργα στο Γέρι παρουσίασε ο Δήμαρχος

Σε ενημέρωση σχετικά με διάφορα τρέχοντα θέματα του Δήμου Γερίου καθώς και τα προγραμματιζόμενα έργα ανάπτυξης στο Δήμο προέβη σήμερα στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου.

Ο Δήμαρχος Γερίου ανέφερε ότι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και η υλοποίηση έργων ανάπτυξης είναι βασικός στόχος όλων των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Γερίου από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν καθήκοντα.

Αναφέρθηκε ακολούθως στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, που γειτνιάζει με το Δήμο και η οποία ανοίγει, όπως είπε, προοπτικές ανάπτυξης για το Δήμο σε πολλούς τομείς.

Σε σχέση με τη δημιουργία των τριών ανώτερων θέσεων στο Δήμο, Δημοτικού Μηχανικού, Δημοτικού Ταμία και Υγειονομικού Λειτουργού, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία της Υπηρεσίας του κάθε Δήμου, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι έχουν ληφθεί διαβεβαιώσεις από τα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες ότι θα εγκριθούν αρχές του νέου έτους.

Ο κ. Παπαλαζάρου εξήγησε ότι στα έργα που έχουν ολοκληρωθεί είναι και η διεύρυνση της οδού Λουκή Ακρίτα στο σημείο της συμβολής της με την Πλατεία Ηρώων, η τοποθέτηση 20 ειδικών σκυβαλοδοχείων για σκύλους (σχεδιάζεται επίσης η δημιουργία πάρκου για σκύλους), η δημιουργία Δημοτικής Χορωδίας (ενηλίκων και παιδική).

Σε ό,τι αφορά τα έργα που προγραμματίζονται ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως αφορούν τη δημιουργία Γραμμικού Πάρκου κατά μήκος του «Αλμυρού» Ποταμού, το σχεδιασμό του δάσους «Λουρκά» που βρίσκεται πλησίον του παλαιού στρατοπέδου, με περιπατικούς διαδρόμους, παγκάκια ξεκούρασης για τους επισκέπτες, τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης ανοικτού χώρου, και δημιουργία αναψυκτήριο, η κατασκευή και τοποθέτηση είκοσι στάσεων / στεγάστρων για τα δρομολόγια των λεωφορείων που διακινούνται στο Δήμο.

Επίσης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο ο Δήμος Γερίου καταβάλλει προσπάθειες για την άμεση αναβάθμιση και αξιοποίηση του Δημοτικού Γηπέδου «Κυριάκος Κακουλλής οι οποίες όμως καταλήγουν σε αδιέξοδο λόγω του ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του. Προγραμματίζεται ακόμη η δημιουργία Skate Park πλησίον του Γυμνασίου, η δημιουργία Βιοτεχνικής Ζώνης, η δημιουργία πάρκου στο χώρο του παλαιού σκοπευτηρίου στην περιοχή των αυτοστεγάσεων, η δημιουργία πάρκου για παιδιά με αναπηρίες στην είσοδο του Δήμου κοντά στο Ειδικό Σχολείο «Ευαγγελισμός».

«Όλα τα πιο πάνω αλλά και άλλα που βρίσκονται υπό μελέτη και συζήτηση και δεν έχουμε αναφέρει είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας που γίνεται από όλα τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μία προσπάθεια που κατευθύνεται με ένα και μοναδικό στόχο, την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής στο Δήμο Γερίου», εξήγησε ολοκληρώνοντας την αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Γερίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα