Συνεδριάζει εκ νέου το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή (7/12) εκ νέου το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας με αντικείμενο να εξετάσει την κατάσταση των διμερών σχέσεων στο πλαίσιο της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας.

Το Συμβούλιο θα εξετάσει τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας και θα συζητήσει επίσης την καταπολέμηση της διαφθοράς καθώς και τις μεταρρυθμίσεις της δικαστικής εξουσίας.

Θα εξετάσει την οικονομική κατάσταση και τη συνεργασία της ΕΕ με την Ουκρανία, τις μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η χρηματοδότηση,

η ενέργεια, η υγεία και η εκπαίδευση και θα συζητήσει επίσης ζήτημα του διμερούς εμπορίου και την εφαρμογή της βαθιάς και συνολικής συμφωνίας ελευθέρων συναλλαγών (DCFTA).

Επιπλέον, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φ.Μογκερίνι και ο πρωθυπουργός Βολοντιμιρ Γκρόισμαν θα συζητήσουν τις εξελίξεις που σχετίζονται με την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και με περιφερειακά θέματα.

Το Συμβούλιο Σύνδεσης θα προεδρεύεται από τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Βολομούρτ Γκρόισμαν. Η Ύπατη Εκπρόσωπος θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας της ΕΕ.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα