Τα «κακά παιδιά» της Ρωσίας

Η Ρωσία είναι μια μεγάλη χώρα, δεν έχει μόνο τον πρόεδρο Πούτιν, θέατρο, μπαλέτα, και κλασική λογοτεχνία.. αλλά και τα δικά της «κακά παιδιά».

Κάποτε, είχε και η Ελλάδα τα δικά της «κακά παιδιά», τον Λάμπη Ταγματάρχη και Θανάση Λάλα, που έκαναν φάρσες, τηλεφωνώντας σε διάφορους πολιτικούς, υποδυόμενοι ότι είναι άλλα πρόσωπα, οικεία ή συγγενή ιδεολογικά μ εκείνα, με αποτέλεσμα, οι

ερωτώμενοι πολιτικοί, όταν απαντούσαν να προβαίνουν μερικές φορές σε απίστευτες «εξομολογήσεις».

Να όμως που και η Ρωσία του Πούτιν, έχει σήμερα τα δικά της «κακά παιδιά», τον Βλαντιμίρ Κουζνετσόφ και τον Ανατόλι Στολιαρόφ. Ο πρώτος εμφανίζεται με το ψευδώνυμο «Βόβαν» και ο δεύτερος με το ψευδώνυμο «Λέξους».

Με τις φάρσες τους αποκαλύπτουν, τις «μύχιες» σκέψεις των πολιτικών, οι οποίες όταν δημοσιοποιούνται δεν αποκτούν μόνο πολιτική διάσταση. Προκαλούν θυμηδία και εντυπωσιάζουν τους ακροατές, όταν διαπιστώνουν τις ελλειπείς γνώσεις που έχουν διάφοροι πολιτικοί για διάφορα θέματα.

Στην τελευταία τους φάρσα, επέλεξαν να τηλεφωνήσουν στην γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος στην Βουλή των Αντιπροσώπων Μαξίν Ουότερς, υποδυόμενοι ότι είναι ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Γκρόσμαν. Κύριο θέμα της τηλεφωνικής αυτής επικοινωνίας, ήταν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι Ρώσοι χάκερς που παρεμβαίνουν στις εκλογές άλλων χωρών, ο ρωσικός στρατός που επεμβαίνει παντού και καταλαμβάνει οτιδήποτε, θέλοντας προφανώς να σατιρίσουν τα στερεότυπα που καλλιεργούνται για τους Ρώσους και την Ρωσία.

Ο Βόβαν ως «ουκρανός πρωθυπουργός» ενημερώνει την κ. Ουότερς , ότι η Ρωσία έχει καταλάβει το Ντονέτσκ και το Λβόβ!, και εκείνη ζητάει περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς γράφεται το Λβόβ και πού βρίσκεται

Βόβαν: στα δυτικά

Ουότλερς : Ποιος βρίσκεται δυτικά;

Βόβαν: Ο τακτικός στρατός του Πούτιν

Ουότλερς : Πάλι τα ίδια Ο τακτικός στρατός του Πούτιν. Μα αυτοί ήδη βρίσκονται στην ανατολικό τμήμα βρίσκονται στο δυτικό;

Βόβαν: Ναι, ήδη βρίσκονται και στο δυτικό, γι’ αυτό τηλεφωνούμε στους γερουσιαστές, για να μιλήσουμε για τις νέες κυρώσεις….

Βοβαν: Ετσι λοιπόν θα ήθελα να μιλήσω μαζί σας για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Μιλούσα με τους γερουσιαστές Μακέιν και Γκρίμ και μου είπαν ότι θα προσπαθήσουν να μην χαλαρώσουν τις κυρώσεις

Ουόλτερς: Ναι αυτό το σχεδιάζουμε. Πρόσφατα μου είπαν ότι ο γερουσιαστής Λίνζει και ο γερουσιαστής Μακέιν θα επιχειρήσουν να επιβάλουν περισσότερες κυρώσεις, πιο σκληρές κυρώσεις..

Ωστόσο η φάρσα των δύο «κακών παιδιών» έφτασε στο απόγειο της όταν το «κακό παιδί» Βόβαν ως «ουκρανός πρωθυπουργός» αρχίζει να «ενημερώνει» την Αμερικανίδα γερουσιαστή για το ότι Ρώσοι χάκερς επιτέθηκαν στους σέρβερ του κράτους Λιμπόπο κατά την διάρκεια των προεδρικών εκλογών, όπου η Ρωσία εγκαθίδρυσε στο κράτος αυτό «το καθεστώς της μαριονέτα τους, του Αϊμπολίτ». ( το κράτος Λιμπόπο και ο Αϊμπολιτ αναφέρονται σε ένα ρωσικό παραμύθι) η Αμερικανίδα γερουσιαστής ακούει με πολύ προσοχή την ενημέρωση που της κάνει ο «ουκρανός πρωθυπουργός» και, όταν της λέει ότι ο πρόεδρος του Λιμπόπο θέλει να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ουκρανία επειδή φοβάται ότι θα τον δολοφονήσουν , εκείνη με υπέρμετρη σοβαρότητα υπόσχεται ότι «οι ΗΠΑ θα είναι με το μέρος σας παιδιά…»

Τα «κακά παιδιά» της Ρωσίας, αναφέρθηκαν και στο περιστατικό που συνέβη κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ενώ μεταδίδονταν απευθείας οι ομιλίες στο αμερικανικό Κογκρέσο, μέσω του δικτύου C-SPAN , αίφνης διακόπηκε η μετάδοση και επί 10 λεπτά στις οθόνες εμφανίσθηκε το Russia Today, να μεταδίδει διαφημίσεις. Έτσι ο Βόβαν, υποδυόμενος τον ουκρανό πρωθυπουργό , της εξομολογείται πως οι ρωσοι χάκερς παρενέβησαν στο γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας Ποροσένκο:

Βόβαν: θα ήθελα να σας προειδοποιήσω για το νέο όπλο, το όπλο των χάκερς. Ξέρετε τι συνέβη με τον πρόεδρο μας; Βρισκόταν στο γραφείο του κι έβλεπε τηλεόραση. Και το κανάλι που έβλεπε ξαφνικά άλλαξε μόνο του και εμφανίσθηκε το Russia Today. Και εμφανίσθηκε ο Πούτιν να δίνει συνέντευξη. Δεν ξέρω λοιπόν πως απέκτησαν πρόσβαση στα τηλεοπτικά μας δίκτυα

Ουόλτερς: Και σε μένα συνέβη ακριβώς το ίδιο!

Βόβαν : και σε σας συνέβη ...

Ουόλτερς : Μιλούσα στο Κογκρέσο, και η ομιλία μου, η οποία μεταδίδονταν (μέσω του C-SPAN] διακόπηκε και εμφανίσθηκε στις οθόνες το Russia Today που επί 10 λεπτά έδειχνε διαφημίσεις….

Η συνομιλία των Βόβαν και Λέξους ανέβηκε στο Facebook, με αποτέλεσμα να την δουν χιλιάδες Ρώσοι, μεταξύ των οποίων και η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα , η οποία σχολιάζοντας, τα όσα είπε η Ουόλτερς, έγραψε στην δική της σελίδα στο Facebook τα εξής : «Ο Πρόεδρος Αϊμπολίτ από την χώρα Λιμπόπο…Τα ρωσικά παραμύθια γίνονται πραγματικότητα. Κύριε μην εγκαταλείπεις την Αμερική!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα