Τα έκαναν Γης Μαδιάμ…

Σαν ταύροι σε υαλοπωλείο οι κάτοχοι τραπεζικών αξιογράφωνΟύτε καν διακόσια άτομα κατάφεραν να σπάσουν το προστατευτικό κιγκλίδωμα, να μπουκάρουν στο προαύλιο της Τράπεζας Κύπρου, ενώ παρ' ολίγον να εισέλθουν και εντός του κτιρίουΈνταση, επεισόδια με μέλη της ΜΜΑΔ και τραυματισμός μιας νεαρής γυναίκας, ο απολογισμός χθεσινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας μικρής ομάδας -200 περίπου ατόμων- κατόχων αξιογράφων, που βρέθηκαν έξω από την Κεντρική Τράπεζα

και τα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου. Μάλιστα, το… μαινόμενο πλήθος έσπασε τζάμια του κτιρίου της Τράπεζας Κύπρου, ενώ επιχειρήθηκε το σπάσιμο του αστυνομικού κλοιού που περικύκλωσε την κεντρική είσοδο της Τράπεζας Κύπρου, χωρίς, ωστόσο, κανένα αποτέλεσμα. Κι αυτό λόγω του τραυματισμού νεαρής διαμαρτυρομένης, η οποία δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι, που εκσφενδονίστηκε από άλλο διαμαρτυρόμενο, με κατεύθυνση είτε προς τους αστυνομικούς είτε προς το κτίριο της Τράπεζας Κύπρου. Ένεκα του τραύματος που προκλήθηκε στο κεφάλι της, η νεαρή διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.Η εκδήλωσηΟι κάτοχοι αξιογράφων κατά τη διαμαρτυρία τους φώναζαν συνθήματα όπως «κλέφτες» και «φέρτε τα λεφτά μας πίσω», ενώ κατά διαστήματα επιτίθεντο φραστικά εναντίον της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζης και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Επίσης, κατόρθωσαν να σπάσουν το προστατευτικό κιγκλίδωμα, να εισέλθουν στο προαύλιο του κτιρίου της Τράπεζας Κύπρου, ενώ επιτέθηκαν φραστικά εναντίον μελών της Αστυνομίας και της ΜΜΑΔ. Πέταξαν, ακόμη, πορτοκάλια, αβγά και πέτρες στα τζάμια του κτιρίου, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι ξήλωσαν τούβλα από το δάπεδο του προαύλιου χώρου του κτιρίου και τα πετούσαν στα τζάμια του κτιρίου, πολλά από τα οποία έσπασαν.Ζητούν παραίτηση του Δ.Σ. της Κ.Τ.Νωρίτερα, οι κάτοχοι αξιογράφων βρέθηκαν στο διπλανό κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, όπου πενταμελής αντιπροσωπία του Συνδέσμου, υπό τον Πρόεδρο, Φοίβο Μαυροβουνιώτη, επέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο της Κ.Τ., με το οποίο αξιώνουν παραίτηση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας. Στο ψήφισμά τους οι κάτοχοι αξιογράφων κάνουν λόγο για «προκλητική στάση της Τράπεζας Κύπρου» απέναντι στον αγώνα τους και την καλούν όπως προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, για πλήρη εξόφληση των αξιογράφων (Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής) και όπως συμψηφίσει, χωρίς καθυστέρηση, τα δάνεια που εξασφαλίζονται με αξιόγραφα.

Απαιτούν, επίσης, αποζημιώσεις από την Κεντρική Τράπεζα, για τις ζημιές που υπέστησαν τα μέλη του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, ως αποτέλεσμα των λανθασμένων χειρισμών, σχετικά με τη διαχείριση της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου. Εξάλλου, αντιπροσωπία του Συνδέσμου ζήτησε επιπλέον συνάντηση με εκπρόσωπο της Τράπεζας Κύπρου. Ωστόσο, από την πλευρά της η Τράπεζα Κύπρου δεν δέχτηκε την αντιπροσωπία και έτσι οι κάτοχοι αξιογράφων τοιχοκόλλησαν το ψήφισμα στην είσοδο των γραφείων της Τράπεζας.Επόμενο ραντεβού στο ΠροεδρικόΜιλώντας στα μέλη του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, ο Πρόεδρός του Φοίβος Μαυροβουνιώτης δήλωσε ότι «η κοροϊδία δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή», εκφράζοντας απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση. Η επόμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων αναμένεται να γίνει έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα