Προειδοποιητική στάση εργασίας από προσωπικό ΑΗΚ

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΜονόωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 12:00μ. μέχρι τις 13:00 πραγματοποίησαν χθες, στους χώρους εργασίας τους, οι εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί με άλλα μέτρα. Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών ΕΠΟΠΑΗ - ΣΗΔΗΚΕΚ - ΣΕΠΑΗΚ - ΣΥΒΑΗΚ, στην παρουσία του Γ.Γ. της ΟΗΟ ΣΕΚ

Αντρέα Ηλία και του Γ.Γ. της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνη Νεοφύτου, καθώς και το τεχνικό προσωπικό της περιφέρειας Λευκωσίας συγκεντρώθηκαν στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΗΚ στον Στρόβολο.

Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν πανό τα οποία έγραφαν: «Όχι δεν πωλείται», «Η ΑΗΚ ανήκει στον λαό», «Τέρμα στη διαφθορά. Τέρμα στη διαπλοκή», «1954 Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου | Ενέργεια Ζωής |, 2015 Τέλος ηλεκτρισμού Κύπρου. Σκότος!», «Ιδιωτική ΑΗΚ = Ακριβότερο ρεύμα», «Όχι στην εκμετάλλευση του Ηλεκτρισμού», «Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό», «Πωλούν την αγελάδα για να αγοράσουν λίγο γάλα», «Ο λαός θα πληρώνει ενώ άλλοι θα κερδίζουν». Πάνω στο κτίριο των Κεντρικών Γραφείων της ΑΗΚ, το προσωπικό είχε κρεμάσει δύο πανό, τα οποία έγραφαν: «Πωλείται» και «Όχι δεν πωλείται».Δηλώσεις συντεχνιακώνΜιλώντας στους εργαζομένους, ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Επιστημονικού Προσωπικού ΑΗΚ (ΣΕΠΑΗΚ) Άδωνις Γιασεμίδης κατήγγειλε ότι πρόσφατα ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων έχει προκηρύξει διαγωνισμό με σαφή κατεύθυνση προς τον επιτυχόντα προσφοροδότη για εξεύρεση συμβούλου, ο οποίος θα εκπονήσει μελέτη για τον νομικό διαχωρισμό, την εταιρικοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ, η οποία μελέτη ουσιαστικά χαράζει την αρχή του τέλους για την ΑΗΚ.

«Πρόκειται για μια μεθόδευση για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της ΑΗΚ και αν αυτή η μεθόδευση τελεσφορήσει για κάποιους, οδηγούμαστε σε απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία και τον απλό πολίτη», τόνισε, μεταξύ άλλων. Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Κλαδικής ΣΗΔΗΚΕΚ-ΑΗΚ, Δημήτρης Κωνσταντίνου, είπε ότι ο αγώνας που γίνεται δεν είναι μόνο για τους υπαλλήλους της ΑΗΚ ή των υπολοίπων ημικρατικών οργανισμών, αλλά γίνεται και για όλη την κοινωνία. Όπως είπε, ο αγώνας θα συνεχιστεί και πρόσθεσε ότι απλώς χθες ήταν μια προειδοποιητική απεργία μίας ώρας.

Ο Γ.Γ. της ΕΠΟΠΑΗ - ΟΗΟ ΣΕΚ, Πέτρος Πετρίδης, σε χαιρετισμό του, είπε ότι οι μάσκες έχουν πέσει και πρόσθεσε ότι έχει ξεκαθαρίσει πλέον το θολό τοπίο γύρω από τα τεκταινόμενα στην ΑΗΚ, τις επιδιώξεις των διαφόρων λειτουργών ή κυβερνητικών παραγόντων για το μέλλον της ΑΗΚ αλλά και του ηλεκτρικού τομέα γενικότερα. Τέλος, ο Πρόεδρος της ΣΥΒΑΗΚ, Χάρης Ιωάννου, στον δικό του χαιρετισμό, είπε ότι θα προχωρήσουν και πιο κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα