Συζήτηση επί εγγράφων είχαν οι διαπραγματευτές σήμερα

Σε συζήτηση επί των εγγράφων και σε προετοιμασία της συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων, αναλώθηκε η σημερινή συνάντηση των δύο διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Η σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών ήταν η δεύτερη αυτή την εβδομάδα. Είχαν συναντηθεί και την περασμένη Δευτέρα.

Οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά

Ακιντζί, έχουν προγραμματισμένη συνάντηση μεθαύριο Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί, ότι “οι διαπραγματευτές θα επικεντρώνονται στα θέματα που προκύπτουν και που χρήζουν περαιτέρω συζήτησης”.

«Συνεπώς, ας ελπίσουμε ότι σταδιακά και μέσα από αυτό τον εντατικό διάλογο θα καταλήξουμε επιτέλους κάπου, που να μπορεί να γίνει αποδεκτό και από τη μια και από την άλλη κοινότητα», πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ενθαρρυντική την πρόοδο που παρουσιάζεται επί του παρόντος σε όσα κεφάλαια συζητούνται στις διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε ωστόσο ότι απομένουν ακόμη σημαντικά κεφάλαια.

«Πρέπει να πω ότι υπήρξε μια σημαντική πρόοδος όσον αφορά τις εσωτερικές συνεργασίες μεταξύ ομοσπονδιακής κυβερνήσεως και ομόσπονδων πολιτειών, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση όσον αφορά τις αρμοδιότητες σύναψης διεθνών συμβάσεων», είπε στις δηλώσεις του κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα