ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: Επαναδιεκδικούμε μισθούς και ωφελήματα

Πορεία σταδιακής επαναδιεκδίκησης, με έμφαση στους χαμηλά αμειβόμενους, αποφάσισε σε απογευματινή συνεδρία του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Συγκεκριμένα, θα επαναδιεκδικήσει την επαναφορά της ετήσιας προσαύξησης από την 1η Ιανουαρίου 2017, την άμεση επαναφορά ωφελημάτων που αφορούν επιδόματα βάρδιας, τον υπολογισμό των υπερωριών και άλλων που έγιναν με ειδικές συμφωνίες ή μονομερείς αποφάσεις των Οργανισμών, όπως των επιδομάτων

βάρδιας, υπερωριών κ.λπ.

Επίσης, το ΔΣ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αποφάσισε όπως επαναδιεκδικήσει την έναρξη διαλόγου για σταδιακή επαναφορά αποκοπών, αρχίζοντας από τους χαμηλά αμειβόμενους και την εισαγωγή Ταμείου Προνοίας για νεοεισερχόμενους και εργαζόμενους αορίστου χρόνου.

Το Δ.Σ. της συντεχνίας αποφάσισε, επίσης, να αρχίσει αγώνα με στόχο να σταματήσουν οι αρρύθμιστες μορφές απασχόλησης και η ανάθεση υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτό, σημειώνει στην απόφασή του, επιβάλλεται η αποπαγοποίηση θέσεων και η άμεση άρση του μορατόριουμ προσλήψεων.

Καλεί, επίσης, τον Υπουργό Οικονομικών να ανταποκριθεί σε πρόσφατη επιστολή των Συντεχνιών με την οποία ζητείται η έναρξη διαλόγου για τα βασικά θέματα που αναφέρονται πιο πάνω.

Τονίζει, περαιτέρω, ότι τα θέματα μισθολογίου ρυθμίζονται μέσω των Συλλογικών Συμβάσεων γι’ αυτό εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην ψήφιση του Νομοσχεδίου για το Κρατικό Μισθολόγιο.

Στην απόφασή της, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναλύει τις επιπτώσεις που είχε στους εργαζόμενους η αποκοπή μισθών και ωφελημάτων λόγω της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου και συγκεκριμένα, η κατάργηση των Σχεδίων Σύνταξης, η επιβολή εισφορών στα Ταμεία ύψους 5%, οι κλιμακωτές αποκοπές από 3% μέχρι 17.5%, η έκτακτη εισφορά 0%-3.5%, η παγοποίηση των προσαυξήσεων, και η μείωση πολλών άλλων απολαβών, σημειώνοντας ότι αυτές οι συνέπειες, ιδιαίτερα για τους χαμηλά αμειβόμενους εξακολουθούν να είναι εξοντωτικές.

Τέλος, αναφέρει ότι το ΔΣ της συντεχνίας προχώρησε στην αξιολόγηση των πιο πάνω σε συνδυασμό με τη Συμφωνία Πλαίσιο, που έχει συνομολογηθεί εδώ και ένα χρόνο με σκοπό την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων μέχρι το 2018, “αλλά δεν έχει ακόμα υπογραφεί με ευθύνη της κυβερνητικής πλευράς”.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του, το ΔΣ τίμησε το βετεράνο συνδικαλιστή Χριστάκη Φιλίππου, ο οποίος ήταν από τα πρώτα επαγγελματικά στελέχη της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και του απένειμε το ειδικά φιλοτεχνημένο για τα 30χρονα της συντεχνίας βραβείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα