Σύσταση διακομματικής επιτροπής δεοντολογίας

... ζήτησε ο Γιώργος Περδίκης
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΣΤΟΝ Γ. ΟΜΗΡΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΤΗ σύσταση διακομματικής επιτροπής δεοντολογίας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης. Ο κ. Περδίκης υιοθέτησε δημόσια πρόταση του τέως βουλευτή Δρος Άριστου Αριστοτέλους, ο οποίος εισηγήθηκε τη θέσπιση κώδικα ορθής συμπεριφοράς και δεοντολογίας των βουλευτών και άλλων πολιτικών στελεχών, γεγονός που, όπως

ανέφερε, θα αποτελέσει και ένδειξη ωριμότητας και ύπαρξης πολιτικού πολιτισμού στον τόπο.

Αφορμή για την πρόταση του κ. Αριστοτέλους ήταν συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή, στη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν «προσβλητικοί και ανοίκειοι χαρακτηρισμοί» μεταξύ βουλευτών, όπως ανέφερε, τους οποίους, μάλιστα, χαρακτήρισε «πολιτικό μπούλινγκ». Ως παραδείγματα, ο κ. Αριστοτέλους σημείωσε τις λέξεις «ελεεινή», «ανίδεος», «άσχετος» και σωρεία άλλων προσβλητικών επιθέτων, τα οποία, τόνισε, είναι ανεπίτρεπτα και αποκαρδιωτικά για κάθε νουνεχή άνθρωπο. Η σύσταση μιας διακομματικής επιτροπής θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα πρώτα δείγματα επίδειξης καλής πρόθεσης από μέρους των κομμάτων, υπέδειξε ο τέως βουλευτής.

Ο Γιώργος Περδίκης σημείωσε προς τον κ. Ομήρου ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος που περιέγραψε ο Άριστος Αριστοτέλους, καθώς και «συμμέτοχος ως θεατής σε εκείνο το συγκεκριμένο θέατρο του παραλόγου. Πιστεύω ότι η πρόταση πρέπει να αξιοποιηθεί θετικά και σας προτρέπω ισχυρά, ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, να προωθήσετε τη σύσταση αυτής της διακομματικής επιτροπής δεοντολογίας.

Είναι γεγονός ότι δεν μπορούν τέτοια περιστατικά, που εξευτελίζουν την πολιτική (με ευθύνη των πολιτικών), να περνούν απαρατήρητα», υπογράμμισε. Απευθυνόμενος στον κ. Ομήρου, επεσήμανε πως έχει λόγο και ευθύνη να αναλάβει τα δέοντα μέτρα. «Μη μου απαντήσετε, παρακαλώ, όπως μου απάντησε κάποτε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Χριστόφιας, με το ιστορικό ‘δεν θα γίνω εγώ ο τουρκόπουλος των βουλευτών’.

Τέτοιου είδους προσεγγίσεις και στάσεις, της ανοχής και της ανευθυνότητας, οδήγησαν την κατάσταση εδώ που φτάσαμε», πρόσθεσε ο κ. Περδίκης, καλώντας τον Πρόεδρο της Βουλής να μελετήσει σοβαρά την πρόταση του κ. Αριστοτέλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα