Συντ. Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρων εγκαινίασε ο Υπ.Υγείας

Την παγκύπρια λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Κλήσεων Ασθενοφόρων ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, εγκαινιάζοντας ένα ολοκαίνουριο και σύγχρονο χώρο υψηλών προδιαγραφών, που παρέχει πλέον τις υπηρεσίες του παγκύπρια, δίνοντας τη δυνατότητα ισότιμα σε όλους τους πολίτες της Κύπρου, για άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Σε χαιρετισμό του, στα εγκαίνια της Παγκύπριας Λειτουργίας του Συντονιστικού Κέντρου Κλήσεων Ασθενοφόρων, ο κ. Παμπορίδης είπε ότι “με γνώμονα

το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη στο πολύτιμο αγαθό της υγείας και της προστασίας του από κάθε αιφνίδια απειλή, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών είναι ζήτημα υψίστης σημασίας για την αξιοπιστία του κάθε συστήματος υγείας”.

“Σε καινούριες ειδικά διαρρυθμισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, με σύγχρονη, εξειδικευμένη τεχνολογία, καθώς επίσης με πρωτοποριακό λογισμικό, που σχεδιάστηκε ειδικά για τη διαχείριση των κλήσεων των ασθενοφόρων, η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας τίθεται πλέον σε νέα βάση”, ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε, “από σήμερα όλες οι κλήσεις στους τηλεφωνικούς αριθμούς 199 ή 112, που αφορούν επείγουσα φροντίδα υγείας, προωθούνται στο Συντονιστικό Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρων και ακολούθως ενεργοποιείται ένα ολόκληρο σύστημα”, για να συμπληρώσει ότι “το καινούριο, σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα παρέχει τόσο τα αναγκαία πληροφοριακά εργαλεία για τη διαχείριση των δεκάδων κλήσεων, που δέχεται η Υπηρεσία Ασθενοφόρων καθημερινά, όσο και υποστηρίζει την ηλεκτρονική καταγραφή των παρεχόμενων πληροφοριών από εισερχόμενες κλήσεις για βοήθεια και βασική κατηγοριοποίηση του βαθμού σοβαρότητας του επείγοντος έτσι ώστε στη συνέχεια να γίνεται ορθολογική αντιμετώπιση των περιστατικών”.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι “η ταξινόμηση των περιστατικών μέσω των πρωτοκόλλων διαλογής βοηθά τους λειτουργούς του Συντονιστικού Κέντρου να χρησιμοποιούν τους διαθέσιμους πόρους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, βελτιώνοντας έτσι τις υπηρεσίες που παρέχονται στο κοινό”, για να προσθέσει ότι “ταυτόχρονα διασφαλίζει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται ορθολογιστικά, ενώ μπορεί να παρέχεται σχετική νομική κάλυψη”.

Σημείωσε ακόμα ότι “το διαχειριστικό υποσύστημα της εφαρμογής προσφέρει τη δυνατότητα διοικητικών και στατιστικών αναφορών που παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την οργάνωση και λειτουργία της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, μιας Υπηρεσίας που αποτελεί προπύλαιο ενός συστήματος υγείας”.

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα