Συνεργατισμός: Συγχώνευση από 18 σε 1 και εισαγωγή στο ΧΑΚ

Τη μεγαλύτερη απόφαση των τελευταίων ετών, αναφορικά με την πορεία του, αναμένεται να λάβει η Γενική Συνέλευση του Συνεργατισμού λίγο πριν την εκπνοή του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το capital.com.cy, ο CEO της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης, απέστειλε σήμερα εσωτερικό

σημείωμα στο προσωπικό, ενημερώνοντάς το για έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία θα συγκληθεί την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου.

Βασικό θέμα, είναι η έγκριση ψηφίσματος που θα οδηγήσει στη συγχώνευση των 18 Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων σε ένα, υπό τη ΣΚΤ, γεγονός που αποτέλεσε θέμα συζητήσεων και διαβουλεύσεων εδώ και αρκετό καιρό.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το σημείωμα του κ. Χατζηγιάννη στο προσωπικό, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι με την απόφαση αυτή, "ο Συνεργατισμός υιοθετεί βέλτιστη δομή, με βάση τις πρακτικές και άλλων σύγχρονων ευρωπαϊκών συνεργατικών ιδρυμάτων. Ενοποιούμε τις λειτουργίες του Οργανισμού και προάγουμε τη διαφάνεια και την ισότητα μεταξύ του προσωπικού μας. Προχωρούμε αποφασιστικά και στον δρόμο για την επαναφορά της ιδιοκτησίας του Συνεργατισμού σε μία εγχώρια και ευρεία βάση, μέσω της ένταξης σε οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου εντός του 2017".


Αυτό, σύμφωνα με το σημείωμα, θα οδηγήσει στην ένταξη των μετοχών του Συνεργατισμού και στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.
Εξάλλου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε σήμερα, 22 Δεκεμβρίου 2016, το Ενημερωτικό Δελτίο της ΣΚΤ αναφορικά με την αίτηση για εισαγωγή 6.036.120.911 συνήθων μετοχών ονομαστικής αξίας €0,28 η κάθε μία στο ΧΑΚ.

Η ΣΚΤ σημειώνει ότι το εν λόγω Ενημερωτικό Δελτίο δεν αποτελεί πρόσκληση προς το κοινό για επένδυση στις μετοχές της τράπεζας.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης 2015 που εγκρίθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2015 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Κατάλογο των Δεσμεύσεων που συμφωνήθηκε μεταξύ της Τράπεζας και της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 9 Δεκεμβρίου 2015, αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας, η Τράπεζα θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 να έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες εγκρίσεις, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ενδεχόμενη εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΚ το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2018.

"Πρόθεση της Τράπεζας είναι να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προετοιμαστεί για πιθανή εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΚ, είτε στην Κύρια Αγορά είτε στην Εναλλακτική Αγορά, στην περίπτωση που δεν θα πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά, μέχρι το τέλος του 2017", τονίζει η ΣΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα