Επ.Κεφαλαιαγοράς: Στόχος η μείωση στο μισό χρόνου αναμονής

Στόχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι η μείωση στο μισό του χρόνου αναμονής για την εξέταση μιας αίτησης, δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου,

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, η κ. Καλογήρου είπε ότι σήμερα ο χρόνος αναμονής για την εξέταση μιας αίτησης από ΚΕΠΕΥ, Επενδυτικά Ταμεία και Εταιρείες Διοικητικών Υπηρεσιών ανέρχεται κατά μέσο όρο τους έξι μήνες και πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Επιτροπή δεν είχε αρκετό

προσωπικό.

Ανέφερε ότι η Επιτροπή εργοδότησε το Δεκέμβριο νέους λειτουργούς οι οποίοι τυγχάνουν εκπαίδευσης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι για να μπορέσουν οι νέοι λειτουργοί να προσφέρουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η Επιτροπή για ξεκαθάρισμα των αιτήσεων που εκκρεμούν θα πρέπει αυτοί να έχουν ολοκληρώσει μια εκπαίδευση έξι μηνών.

Αναφέροντας ότι η νομοθεσία της Επιτροπής καθορίζει χρονικό περιθώριο εξέτασης μιας αίτησης τους έξι μήνες, η κ. Καλογήρου εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των νέων λειτουργών οι αιτήσεις θα εξετάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Καλογήρου υπογράμμισε ότι στην Επιτροπή έχει δημιουργηθεί σειρά αναμονής, ανά προϊόν, για να μπορούν να διεκπεραιώνονται πιο γρήγορα οι αιτήσεις, εξηγώντας ότι πλέον θα αναλαμβάνουν εξειδικευμένοι λειτουργοί.

Σημείωσε ότι ορισμένοι λειτουργοί της Επιτροπής θα ασχολούνται μόνο με τις αιτήσεις των ΚΕΠΕΥ, άλλοι με τα Επενδυτικά Ταμεία και οι υπόλοιποι με τις Εταιρείες Διοικητικών Υπηρεσιών.

Ανέφερε επίσης ότι σήμερα οι μόνιμοι λειτουργοί έχουν αυξηθεί στους οκτώ, ενώ υπάρχουν και οκτώ με συμβόλαια και αν χρειαστεί, όπως είπε, θα προκηρυχθούν νέες θέσεις με συμβόλαια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα