Συνεργατική: Δημιουργία Coop-Green Cluster για επιχειρήσεις

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν το πρωί η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΑΚΤΗ, Κέντρο Μελετών και Έρευνας, με στόχο τη συνεργασία των δύο οργανισμών στο πλαίσιο της πλατφόρμας συνεργειών της ΑΚΤΗΣ Green Cluster, η οποία πλέον μετονομάζεται σε COOP-Green Cluster.

Όπως αναφέρει της Συνεργατικής, τη συμφωνία υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας

Νικόλας Χατζηγιάννης και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΚΤΗΣ Ξένια Ι. Λοϊζίδου.

Σκοπός της πλατφόρμας είναι η προώθηση συνεργειών μεταξύ των πολύ μικρών επιχειρήσεων της Κύπρου, με στόχο την δημιουργία οικονομιών κλίμακας στη βάση των πυλώνων της αειφορίας: κοινωνία, οικονομία, περιβάλλον. Οι επιχειρήσεις αυτές δραστηριοποιούνται κυρίως στην ύπαιθρο και μέσω της πλατφόρμας αναπτύσσουν δομημένες συνεργασίες, αυξάνουν την παραγωγικότητα τους και βελτιώνουν τη βιωσιμότητα τους.

Μεταξύ άλλων, η πλατφόρμα στοχεύει στην εξωστρέφεια και διεθνοποίηση κυπριακών επιχειρήσεων, ιδεών και προϊόντων, την ενίσχυση κοινών δραστηριοτήτων, την προώθηση καινοτομία, τη δικτύωση, την μείωση της γραφειοκρατίας στην ανάπτυξη επαγγελματικών συνεργασιών και την ενημέρωση για πηγές χρηματοδότησης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χατζηγιάννης υπογράμμισε ότι η στήριξη της Τράπεζας προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιφέρεια αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της.

Είπε μάλιστα πως για σκοπούς λειτουργίας του Coop Green Cluster ο κ. Χατζηγιάννης σημείωσε ότι θα προσφερθούν δύο οικήματα του Συνεργατισμού. Ένα στην Πάφο και ένα στην περιοχή Σολέας τα οποία θα εξυπηρετούν τις συνέργειες των δύο περιοχών αλλά και τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στην πλατφόρμα.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΚΤΗΣ Ξένια Ι. Λοϊζίδου σημείωσε ότι η συνεργασία της ΑΚΤΗΣ με την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών συνεργειών της Οργάνωσης με επιλεγμένους φορείς του ιδιωτικού τομέα με τους οποίους ταυτίζονται οι στόχοι και οι σκοποί. «Μέσα σε ένα χρόνο από τη δημιουργία της, η πλατφόρμα μας έχει δεκάδες μέλη σε όλη την Κύπρο.

Είμαστε σίγουροι ότι μέσα από τη συνεργασία μας με την Τράπεζα, η πλατφόρμα θα αναβαθμιστεί και πιο πολλά εργαλεία ανάπτυξης θα γίνουν διαθέσιμα στα μέλη μας, έτσι ώστε να ξαναδούμε την ύπαιθρο του τόπου μας να σφύζει από δημιουργία, όπως της αξίζει», είπε.

Δεν υπάρχει οποιοδήποτε κόστος ένταξης στην πλατφόρμα COOP-Green Cluster. Μόνο η συμφωνία σε ένα κώδικα συναντίληψης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα