Συνεργασίες μεταξύ Κυπρίων και Γερμανών επιχειρηματιών

Πιο αισθητή επιθυμεί να κάνει την παρουσία της στην Κύπρο η Γερμανία , κυρίως στο οικονομικό επίπεδο, προωθώντας κυπρο-γερμανικές συνεργασίες και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το σημερινό πρώτο επιχειρηματικό φόρουμ της Γερμανικής Πρεσβείας που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό με τη συμμετοχή Γερμανών επιχειρηματιών που ζουν στην πόλη και Κύπριων επιχειρηματιών.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ,

η αρχή γίνεται στη Λεμεσό αλλά θα ακολουθήσει και η Λευκωσία. Το επιχειρηματικό φόρουμ θα προσφωνήσει ο Πρέσβης της Γερμανίας στη Λευκωσία Νικολάι φον Σιόπφ και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λεμεσού Κώστας Γαλαταριώτης.

Γερμανική πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η Γερμανία θεωρεί πως η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον οικονομικό τομέα μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω. Επικρατεί επίσης αισιοδοξία λόγω του ότι `το κυπριακό πρόγραμμα βρίσκεται στον σωστό δρόμο` και η Κύπρος `έκανε μεγάλη πρόοδο`. Χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι ψηφίστηκε ο νόμος για τις εκποιήσεις και το πλαίσιο αφερεγγυότητας λέγοντας ότι τέτοια βήματα μπορούν να συμβάλουν στη χρηματοδότηση έργων από τις τράπεζες κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την επίτευξη επιχειρηματικών συνεργασιών.

Η ίδια πηγή αναφέρθηκε και στο Κυπριακό σημειώνοντας ότι μια θετική κατάληξη θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μεγάλο οικονομικό άλμα.

Σημειώνεται ότι η γερμανική οικονομία είναι πολυ-θεματική και περιλαμβάνει τομείς όπως η βιομηχανία, η ναυτιλία, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο τουρισμός, η ναυτιλία, τα logistics.

Επιθυμία της Γερμανικής Πρεσβείας είναι να δικτυωθούν οι Κύπριοι επιχειρηματίες και οι Γερμανοί επιχειρηματίες που ζουν στο νησί προκειμένου να προκύψουν συνέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα