Συνελήφθη Μαροκινός για κατοχή αδήλωτης ποσότητας καπνού

Ένας Μαροκινός συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αφού εντοπίστηκε στις αποσκευές του συνολική ποσότητα καπνού ναργιλέ 40,5 κιλών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος, η κατάσχεση έγινε στις 12 Οκτωβρίου κατά τον έλεγχο αφικνούμενων επιβατών που διενήργησαν Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, εντοπίστηκε σε αποσκευές επιβάτη, κατόχου Μαροκινού Διαβατηρίου, ο οποίος αφίχθη στην Κύπρο με την πτήση QR 269 από τη

Ντόχα του Κατάρ, συνολική ποσότητα 40.5 κιλών καπνού για ναργιλέ, την οποία ο εν λόγω επιβάτης παρέλειψε να δηλώσει στις Τελωνειακές Αρχές.

Ο εν λόγω επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και η ποσότητα που ανευρέθηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €8.375,00, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Χθες, κατά τη διάρκεια ερευνών σε σε 18 καταστήματα στην Επαρχία Λεμεσού για εντοπισμό ειδών που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε 11 καταστήματα συνολικά 1.845 τεμάχια, με είδη ένδυσης, τσάντες, πορτοφόλια, παιγνίδια και άλλα είδη τα οποία παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (απομιμήσεις αυθεντικών προϊόντων).

Τα κατασχεθέντα προϊόντα έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους στο Τμήμα Τελωνείων. Οι υποθέσεις διερευνώνται και τα είδη που εγκαταλείφθηκαν θα καταστραφούν από το Τμήμα Τελωνείων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τέλος το μεσημέρι της 13ης Οκτωβρίου 2016, μέλη της ΥΚΑΝ Λευκωσίας, εντόπισαν στην κατοχή Ελληνοκύπριου ποσότητα 59 κούτων των 200 τεμαχίων τσιγάρα με διάφορες μάρκες και 5.5 κιλά καπνό για στριφτό τσιγάρο.

Κλήθηκαν Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα εν λόγω καπνικά προϊόντα δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτά είναι αφορολόγητα. Ο ύποπτος δήλωσε στους λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων ότι προμηθεύτηκε πιο πάνω καπνικά προϊόντα από τις κατεχόμενες περιοχές.

Το ύψος των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων που αντιστοιχεί στην πιο πάνω ανευρεθείσα ποσότητα, η οποία κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων, ανέρχεται στα € 3.356,00.

Μετά από γραπτό αίτημα του υπόπτου, η υπόθεση έτυχε εξώδικου συμβιβασμού από το Τμήμα Τελωνείων, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 4.500.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα