Κομοτηνή: Ένας χρυσός Βετεράνος

09:20 14/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ασχολούμαι με το Στίβο από παιδί. Διέκοψα για τα χρόνια των σπουδών και του στρατού και μετά επέστρεψα με την τελευταία πενταετία να είναι η ενασχόληση αυτή πιο ενεργή» δηλώνει ο Γιώργος Λεπίδας, βετεράνος αθλητής του Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης και ενεργός αθλητής του ΣΕΓΑΣ στον Π.Α.Σ. της Κομοτηνής. Πρόσφατα έλαβε μέλος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων στη Σερβία, από όπου και επέστρεψε με ένα χρυσό μετάλλιο. Συμμετείχε με τη εθνική ομάδα στο αγώνισμα 4Χ100 κατακτώντας την πρώτη θέση.

Η προετοιμασία

για τον ίδιο ξεκινά κάθε Σεπτέμβριο, περιλαμβάνει προπόνηση πολλών μηνών, δύο με τρεις ώρες τη μέρα, έξι φορές την εβδομάδα. Όπως επίσης αγώνες σε δια-συλλογικά πρωταθλήματα, εθνικά πρωταθλήματα και του ΣΕΓΑΣ και των Βετεράνων και καταλήγει το Σεπτέμβριο με το Διαβαλκανικό Πρωτάθλημα.

«Η αγάπη για το άθλημα, για τον Στίβο είναι μια διαφυγή από το άγχος της καθημερινότητας, σε κρατάει ακόμη πιο ενεργό» δηλώνει. Εκείνος, παρά το άγχος και την κούραση μετά από πολλές ώρες δουλειάς, βρίσκει το χρόνο και την όρεξη να το κάνει με πάρα πολλή αγάπη.

«Το κίνημα του βετερανισμού τα τελευταία χρόνια γιγαντώνεται. Στο Διαβαλκανικό Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν 650 αθλητές. Στην Ελλάδα, στο Εθνικό πρωτάθλημα, συμμετέχουν πάνω από 250 αθλητές από 35 χρόνων μέχρι 90-95 χρόνων» δηλώνει ερωτηθείς σχετικά.

Όσον αφορά στη «μοναξιά» του Στίβου; «Ο Στίβος επειδή είναι ένα δύσκολο, επίπονο και μοναχικό άθλημα είναι λίγο δύσκολο να ασχοληθεί ο άλλος και να παραμείνει σε ένα καλό επίπεδο. Δεν είναι ομαδικό σπορ. Ακόμη και όρεξη να έχει κάποιος δύσκολα μπαίνει σε όλη αυτή τη διαδικασία» δηλώνει ο κος Λεπίδας, που τώρα ξεκινάει την προετοιμασία, στόχος του το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το Μάρτιο, τα εθνικά πρωταθλήματα και μετά πάλι, στην Τουρκία ή στη Ρουμανία, το Διαβαλκανικό το Σεπτέμβριο του 2017.

Ποια, όμως, είναι τα οφέλη και οι απώλειες από αυτή την ενασχόληση; «Δεν έχω χάσει τίποτα, μόνο κερδίζω. Ούτε οι ώρες, ούτε η ξεκούραση, ούτε τίποτα άλλο. Σκέτο κέρδος είναι η ενασχόλησή μου» δηλώνει ο Κομοτηναίος Βετεράνος αθλητής προτρέποντας όλους τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό πάση θυσία. «Να αφιερώνουν όσο χρόνο μπορούν. Ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος, χτίζει χαρακτήρα , θέλει υπομονή, απαιτεί να υπάρχει πειθαρχία στο φαγητό, στον ύπνο. Μόνο θετικά είναι τα οφέλη».
Φώτο:Γιώργος Λεπίδας Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα