Συνέδριο ΜΟΚΑΣ για καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος

Συνέδριο για την καταπολέμηση αδικημάτων ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, διοργανώνει στη Λάρνακα στις 4 Νοεμβρίου, η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ελεγκτικά και λογιστικά γραφεία, δικηγορικά γραφεία, επενδυτικές εταιρείες, εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, εποπτικές αρχές, μέλη της Αστυνομίας κ.α..

Σκοπός του Συνεδρίου, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι να γνωστοποιηθεί στους πιο πάνω η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε

για την υλοποίηση του έργου “Ενδυνάμωση των δυνατοτήτων και της αποτελεσματικότητας της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ) στην καταπολέμηση αδικημάτων ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» και η πρακτική εφαρμογή του”

Το έργο αυτό είναι συγχρηματοδοτούμενο κατά 85% από τον Νορβηγικό Χρηματοδοτικό Μηχανισμό και κατά 15% από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ της Νορβηγίας και του Λιχτενστάιν θα υπογραφούν, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, Μνημόνια Συναντίληψης ανάμεσα στην ΜΟ.Κ.Α.Σ. και τις αντίστοιχες Μονάδες των πιο πάνω χωρών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα