Με αντεξέταση Ιωαννίδη συνεχίστηκε η υπόθεση Ρ. Ερωτοκρίτου

Με την αντεξέταση του δικηγόρου Πάμπου Ιωαννίδη, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και των Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous &Co.

Η αντεξέταση του κ. Ιωαννίδη, η οποία ήταν ολιγόλεπτη, έγινε από το δικηγόρο υπεράσπισης Αλέκο Μαρκίδη και επικεντρώθηκε στον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από το δικηγορικό γραφείο Ιωαννίδης &Δημητρίου ΔΕΠΕ.

Στη συνέχεια κλήθηκε ο μάρτυρας

κατηγορίας Πανίκος Αριστείδου (Επιδότης), η κατάθεση του οποίου έγινε παραδεκτή, με τη σύμφωνο γνώμη της υπεράσπισης.

Κατά τη σημερινή ακρόαση, ζητήθηκε από το Δικαστήριο όπως δοθεί χρόνος για συνεννόηση των δικηγόρων σε ό,τι αφορά αριθμό παραδεκτών μαρτύρων, για λόγους μείωσης του χρόνου εκδίκασης της υπόθεσης, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.

Αποφασίστηκε, επίσης, όπως η διαδικασία συνεχιστεί με την κατάθεση μαρτύρων, στις 11 Νοεμβρίου, στις 9:00.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημοσίου λειτουργού, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκία Οικείων Αξιωματούχων, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και συνωμοσία προς καταδολίευση.

Η υπόθεση εκδικάζεται ενώπιον του τριμελούς Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο απαρτίζεται από την Πρόεδρο Λένα Δημητριάδου, το Δικαστή Χαράλαμπο Χαραλάμπους και τη Δικαστή Μαρίνα Παπαδοπούλου.

Για τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη εμφανίζεται ο δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου, μαζί με τον δικηγόρο Σάββα Αγγελίδη.

Για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, εμφανίζεται ο δικηγόρος Χρήστος Πουργουρίδης, για τον Ανδρέα Κυπρίζογλου, ο δικηγόρος Βαγγέλης Πουργουρίδης, για τον Παναγιώτη Νεοκλέους ο δικηγόρος Αλέκος Μαρκίδης μαζί με το δικηγόρο Νίκο Μακρίδη και για την εταιρεία ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργίου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα