Συνεχίζουν οι επιχειρήσεις από Ακρωτήρι κατά ISIS

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίστηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων οι επιχειρήσεις συμμαχικών αεροσκαφών στο Ιράκ, με συμμετοχή βρετανικών Tornado από τη βάση Ακρωτηρίου.

Στις 23 Δεκεμβρίου ένα από τα τέσσερα ζεύγη των βρετανικών μαχητικών που σταθμεύουν στην Κύπρο πραγματοποίησε ένοπλη αναγνωριστική πτήση κοντά στην πόλη Αλ Καΐμ, στα σύνορα Ιράκ-Συρίας.

Οι πιλότοι εντόπισαν τέσσερα ημιφορτηγά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους τα οποία

έφεραν οπλισμό και με πυραύλους Brimstone και κατευθυνόμενες βόμβες Paveway IV τα εξουδετέρωσαν επιτυχώς.

Την παραμονή των Χριστουγέννων τα Tornado ενεπλάκησαν σε μάχη μεταξύ Κούρδων μαχητών πεσμεργκά και τζιχαντιστών ανταρτών, καταστρέφοντας οπλισμένο όχημα των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Reaper, που υποστήριξαν επιθέσεις από αμερικανικά μαχητικά.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, πάλι στην πόλη Αλ Καΐμ, βρετανικά Tornado έπληξαν με πυραύλους οχυρωματική θέση του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και ένα ναυτιλιακό εμπορευματοκιβώτιο που είχε μετατραπεί σε δωμάτιο για φύλακες παρακείμενου σημείου ελέγχου των κατοίκων. Δεύτερο ζεύγος Tornado κατέστρεψε δύο οχήματα που μετέφεραν όπλα των τζιχαντιστών νοτίως του φράγματος Χαντίθα στον ποταμό Ευφράτη.

Τέλος, την Κυριακή νέες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη Reaper.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα