Σαρωτικές αλλαγές και προσλήψεις στο Προεδρικό

Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται στο προεδρικό μετά το πέρας των γιορτών. Μεταξύ αυτών και μόνιμες προσλήψεις.

Εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου, αναμένονται να ανακοινωθούν οι σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο δομής και οργάνωσης του Προεδρικού Μεγάρου, οι οποίες θα είναι στο πρότυπο γραφείων άλλων αρχηγών κρατών της Ευρώπης.

Το βασικότερο είναι ότι τα θα υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της Προεδρίας, το οποίο θα καθορίζει αυστηρά και τις αρμοδιότητες του καθενός, γι αυτό και θα ζητηθεί η συμβολή του Γενικού Εισαγγελέα.

Αυτό

σημαίνει ότι αν τελικά υπάρξει θεσμοθέτηση, η προεδδρία θα διαθέτει μόνιμο, καταρτισμένο προσωπικό, που σημαίνει ότι δεν θα αλλάζουν πρόσωπα με την αλλαγή του εκάστοτε Προέδρου, δηλαδή μπαίνει φραγμός στο βόλεμα ημετέρων.

Οι αλλαγές:

Δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης στο Προεδρικό. Οι Σύμβουλοι του προέδρου θα υπόκεινται διοικητικά και λειτουργικά στον Γενικό Διευθυντή.Συμπερίληψη εσωτερικού νομικού συμβούλου στο Προεδρικό.Δημιουργία συγκεκριμένων δομών και οργανογράμματος στην ΠροεδρίαΑναβάθμιση της Γραμματείας του υπουργικού Συμβουλίου με αυξημένο ρόλο στο συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής.Νοικοκύρεμα και αυξημένο έλεγχο στα γραφεία των επιτρόπων που βρίσκονται υπό την Προεδρία.

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο εν καιρώ οικονομικής κρίσης οι αλλαγές και προσλήψεις αποτελούν πρόκληση. Η απάντηση του Προεδρικού, είναι ότι ναι μεν θα προσληφθούν και νέα άτομα, αλλά χωρίς περαιτέρω οικονομικό κόστος, αλλά αντίθετα θα υπάρξει εξοικονόμηση.

Μάλιστα όπως μας έχει λεχθεί κυρίως θα χρησιμοποιηθούν υφιστάμενα πρόσωπα, άπλα θα γίνει ανακατανομή και αλλαγή αρμοδιοτήτων ώστε στο κάθε πόστο να βρίσκονται οι πλέον αρμόδιοι.

Τέλος σημειώνεται ότι θα δημιουργηθεί οικονομική ομάδα η οποία θα ασχολείται με τον προϋπολογισμό του Προεδρικού καθώς και μια άλλη για τη διοργάνωση εκδηλώσεων ώστε να γίνεται σε πράξη η εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας.

Κάποιες από τις αλλαγές θα είναι άμεσες ενώ κάποιες άλλες θα γίνουν σταδιακά, και πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα