Συνεχίστηκε η δίκη του Κούρδου πολιτικού Κενάν Αγιάζ

Την Δευτέρα και την Τρίτη συνεχίστηκε στο δικαστήριο της Λάρνακας η δίκη του Κούρδου πολιτικού Κενάν Αγιάζ.

Ο ίδιος ο Αγιαζ στην υπεράσπισή του που έγινε την Δευτέρα, αφού τόνισε ότι ο Κουρδικός λαός και ο Κυπριακός λαός έχουν κοινό ιστορικό πεπρωμένο, συνέχισε δηλώνοντας πως κατηγορούν τον ίδιο και τον λαό του για τρομοκρατία ενώ αγνοούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το να αποδίδεις την ύπαρξη ενός λαού ως τρομοκρατία χωρίς να βλέπεις τις γενοκτονικές επιθέσεις του φασιστικού, αποικιοκρατικού τουρκικού κράτους, το οποίο τα τελευταία

200 χρόνια πραγματοποιεί μεγάλες σφαγές και είναι μια μηχανή γενοκτονίας, σημαίνει κυριολεκτικά ότι είσαι συμμέτοχος στη γενοκτονία. Η δίωξή του είναι πολιτική σκοπιμότητα και γίνεται κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας. Έκδοσή του στην Γερμανία σημαίνει, εν τέλει, παράδοσή του στο φασιστικό τουρκικό κράτος με τα ίδια μας τα χέρια.

Παρουσίασε έγγραφο από την επίσημη ιστοσελίδα του Ανώτατου Δικαστηρίου Εφέσεων της Τουρκίας στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα όπου γίνεται αναφορά σε επίσκεψη του Γερμανού Ομοσπονδιακού Γενικού Εισαγγελία και συμφωνία συνεργασίας των εισαγγελιών των δύο χωρών. Επί πλέον, αναφέρεται και επίσκεψη στον ίδιο τον Ερντογάν κι έτσι διαφαίνεται η πολιτική χροιά τέτοιων διώξεων. "Σήμερα, είναι μια ιστορική μέρα. Διότι σήμερα, ο λαός της Κύπρου ή το κυπριακό κράτος θα συνταχθεί με το αποικιοκρατικό, φασιστικό τουρκικό κράτος, που είναι μια πολιτική μηχανή γενοκτονίας, ή θα συνταχθεί με τον κουρδικό λαό που έχει ζήσει κάτω από την σφαγή και την γενοκτονία που διαπράττει τόσο το οθωμανικό όσο και το αποικιοκρατικό φασιστικό τουρκικό κράτος εδώ και χρόνια;", είπε χαρακτηριστικά ο Αγιάζ.

Θέση της υπεράσπισης είναι ότι αυτή τη στιγμή στην Τουρκία λαμβάνει χώρα ένοπλη σύρραξη με το καθεστώς Ερντογάν και δεν υπάρχει βάση που να δικαιολογεί χρήση και εφαρμογή αντιτρομοκρατικού νόμου εναντίον των Κούρδων. Ο ίδιος ο Αγιάς αρνήθηκε ότι είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), τονίζοντας ότι η οργάνωση που ίδρυσε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν δεν δραστηριοποιείται στις ευρωπαϊκές πόλεις. Αναφέρθηκε επίσης και στην ΕΟΚΑ, ως παράδειγμα εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που «βαφτίστηκε» ως τρομοκρατικός από τους Άγγλους αποικιοκράτες. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Ευστάθιος Ευσταθίου, χαρακτηρίζει την δίωξη του Αγιάς πολιτική, όπως καταδεικνύει και η γενική εξουσιοδότηση του Γερμανού Υπουργού Δικαιοσύνης (2011) ώστε να συλλαμβάνονται, χωρίς ένταλμα, Κούρδοι με πολιτική δραστηριότητα.

Την Τρίτη κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης η δικηγόρος από την Γερμανία κα Antonia von der Behrens και αρμόδιος λειτουργός της Υπηρεσίας Ασύλου. Η Γερμανίδα δικηγόρος έκανε αναφορά στη Γερμανική νομοθεσία και απέδειξε ότι η αίτηση των γερμανικών αρχών προσκρούει στον ίδιο νόμο της Γερμανίας και είναι παράτυπη. Η εξέλιξη αυτή καθιστά το όλο γερμανικό αίτημα θνησιγενές και απορριπτέο. Η κα von der Behrens δήλωσε επίσης ότι είναι φανερό ότι η δίωξη του Κενάν ερείδεται επί καθαρά πολιτικών λόγων.

Οι δυο μάρτυρες που κατέθεσαν συμφώνησαν ότι ο κουρδικός λαός είναι θύμα σφαγών και καταπίεσης από το τουρκικό καθεστώς. Ο δε αγώνας των Κούρδων, ανέφεραν, είναι είναι αγώνας για την ελευθερία και την δημοκρατία.

Ο μάρτυρας κατέληξε ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και θα πρέπει να αποφασίσει το Δικαστήριο.

εκ μέρους του ΚυπροΚουρδικού Συνδέσμου Αλληλεγγύης

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Keywords
Τυχαία Θέματα