Σύνδ. Καταναλωτών: Το κράτος τα φορτώνει πάντα στον πολίτη

Το κράτος νιώθει πάντα την άνεση να τα φορτώνει στον πολίτη, αναφέρει ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών στο SigmaLive, με αφορμή την αύξηση στους λογαριασμούς της ΑΗΚ, μετά από σχετική αναθεωρημένη πρόταση για κάλυψη του ελλείμματος του ταμείου Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών Λούκας Αριστοδήμου, δήλωσε ότι η

Ένωση είναι εναντίον της αύξησης. «Το 2015 είχαν ζητήσει ξανά αύξηση λόγω των ελλειμμάτων που υπήρχαν, κάτι το οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή. Τώρα έρχονται ξανά και μιλούν για ελλειμματικό προϋπολογισμό. Όταν τον έκαναν, δεν είδαν ότι θα είχαν έλλειμμα;», διερωτήθηκε ο κ. Αριστοδήμου.

«Το κράτος γιατί να νιώθει άνεση να φορτώνει ανά πάσα στιγμή τον πολίτη; Αυτά όλα μας στέλνουν στην αντίθετη κατεύθυνση», σημειώνει ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών. «Ο κόσμος, μιλά για κράτος. Αυτό το κράτος, θα νοικοκυρευτεί καμιά φορά;», συνέχισε ο κ.Αριστοδήμου.

Μπούμερανγκ η εξοικονόμηση ενέργειας των νοικοκυριών

Οι πολίτες ζητούν από τους βουλευτές να ελέγχουν την εκτελεστική εξουσία και όχι να πιστεύουν ό,τι εικόνα τους παρουσιάζει η κυβέρνηση, λέει στο SigmaLive ο κ. Αριστοδήμου.

Ο κ. Αριστοδήμου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αυτό που ήταν υπέρ των καταναλωτών, η εξοικονόμηση ενέργειας δηλαδή, ένα λογικό απότοκο της κρίσης όπως σημειώνει, τώρα γυρνάει εναντίον του.

«Το κράτος έπρεπε να προβλέψει ότι λόγω κρίσης θα είχε μείωση στην κατανάλωση. Το κράτος ήρθε και δεν είπε πώς διαχειρίζεται τα λεφτά του. Το ταμείο αυτών των πηγών θα έπρεπε να έχει στόχο ωφελιμότητα του πολίτη και όχι τις επιχειρήσεις που έβαλαν φωτοβολταικά και έκαναν ανάπτυξη», αναφέρει.

«Για όλα τα θέματα πρέπει να προβλέψει το κράτος. Καταστράφηκε το κράτος γιατί το κράτος συμπεριφέρεται αδιάφορα», σημειώνει ο κ. Αριστοδήμου.

Ο κ.Αριστοδήμου συμπληρώνει ότι δεν υπάρχει διαφάνεια σχετικά με τα συμβόλαια των επιχειρήσεων για εξοικονόμηση ενέργειας. Κάνει λόγο μάλιστα για αδιαφανή συμβόλαια, τα οποία τώρα πληρώνει ο πολίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα