Σύνδεσμος Πασχόντων και Φιλων υπέρ μιας συμμαχίας για ΓεΣΥ

Με απώτερο στόχο το σχηματισμό κοινωνικής συμμαχίας για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους των συντεχνιών ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΟΛΤΕΚ και του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και αρκετοί Πρόεδροι των διαφόρων συνδέσμων μελών της ΠΟΣΠΦ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΣΠΦ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εποικοδομητικός διάλογος, ανταλλαγή

απόψεων και συμφωνήθηκαν οι βασικές αρχές στις οποίες θα κινηθεί η κοινωνική συμμαχία προκειμένου να αρχίσουν επιτέλους ριζικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας.

Πρόκειται για κοινή στοχευμένη προσπάθεια για προώθηση του ΓεΣΥ. Όλοι ανεξαιρέτως ασπάστηκαν τη θέση ότι ο τομέας της υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση, ενώ πρόκειται για ένα κοινωνικό αγαθό το οποίο θα έπρεπε να παρέχεται σε όλους τους πολίτες.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι τάχθηκαν υπέρ ενός ανθρωποκεντρικού, μονοασφαλιστικού ΓεΣΥ και εξέφρασαν την άποψη ότι η αυτονόμηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Παράλληλα έγινε σαφές ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για προφύλαξη των δημοσίων νοσηλευτηρίων όπως και για την εξασφάλιση ποιοτικής υγείας και φροντίδας προς τους ασθενείς. Ακόμη συμφώνησαν όλοι ότι πρέπει επιτέλους να αποδοθεί ο ρόλος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας που είναι η εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Όσον αφορά τα δυο νομοσχέδια των οποίων αναμένεται η άμεση κατάθεσή στη Βουλή, έχει συμφωνηθεί ότι ο διάλογος αυτός θα πρέπει να έχει χρονοδιαγράμματα, και να μην είναι ατέρμονος γιατί η οποιαδήποτε επιπρόσθετη καθυστέρηση θα ισοδυναμεί με αναβολή του ΓεΣΥ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα