H Φωτούλα Χατζήπαπα υποψήφια για τη Δημαρχία Λακατάμιας

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά της για τη Δημαρχία της Λακατάμιας εξήγγειλε σήμερα η ιατρός, Δρ. Φωτούλα Χατζήπαπα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γραμμικό Πάρκο, η Φωτούλα Χατζήπαπα απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες, υπογραμμίζοντας πως «όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε. Θα παλέψουμε και θα καταφέρουμε να αναπτύξουμε τον Δήμο μας, διότι η Λακατάμια μας ενώνει. Μας ενώνει σε μια πορεία δύσκολη μεν, αλλά το προσκλητήριο είναι ξεκάθαρο, χωρίς παρερμηνείες και μισόλογα. Με σεβασμό στην κοινωνία και τον άνθρωπο. Με εντιμότητα,

σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα να ανοίξουμε ένα νέο, ελπιδοφόρο κεφάλαιο για τον δήμο μας»

Η Φωτούλα Χατζήπαπα ανέφερε πως οι σχεδόν τρεις θητείες της στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνδυασμό με την ευρύτερη προσφορά της στα κοινά, της έχουν προσφέρει την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση.

Σημείωσε πως ο δείκτης ποιότητας ζωής στον δήμο Λακατάμιας καταγράφει τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο αρνητικό πρόσημο. «Η Λακατάμια σήμερα δεν παρέχει τις υπηρεσίες που ένας σύγχρονος Δήμος οφείλει να προσφέρει στους δημότες του. Υστερεί σημαντικά έναντι των άλλων Δήμων σε έργα υποδομής και ανάπτυξης. Δείχνει απεριποίητη και ακάθαρτη, ενώ είναι παραμελημένη από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι τραγική, ως αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης και της αλόγιστης σπατάλης», αναφέρει.

Τόνισε, τέλος, πως στις 18 Δεκεμβρίου, με τη δύναμη της ψήφου τους, οι δημότες της Λακατάμιας έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν έναν άλλο δρόμο. «Τον δρόμο της υπεύθυνης οικονομικής διαχείρισης, της διαφάνειας, της ισονομίας και της αξιοκρατίας. Της υιοθέτησης σύγχρονων εργαλείων διοίκησης, της αξιοποίησης της τεχνολογίας, της έγκαιρης και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης του δημότη. Τον δρόμο της συλλογικής δουλειάς, ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης, διότι η Λακατάμια πρέπει να τίθεται πάνω από κομματικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις. Για έναν Δήμο, καθαρό, με περισσότερο πράσινο, με σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες. Για έναν δήμο κοινωνικά ευαίσθητο και ανοικτό σε διάλογο με όλους τους δημότες. Για έναν δήμο διεκδικητικό στην άντληση κονδυλίων και έργων από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Βιογραφικό Φ.Χατζήπαπα

Η Φωτούλα Χατζήπαπα είναι ιατρός και εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Λακατάμιας, ως Ιατρικός Λειτουργός 1ης τάξης. Εργάστηκε ως ιδιώτης ιατρός στη Λακατάμια για 18 χρόνια.

Είναι κάτοχος πτυχίου Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Σόφιας και μεταπτυχιακού Διπλώματος του πανεπιστημίου Surrey Αγγλίας, στη Γενική Ιατρική. Στη διάρκεια των σπουδών της ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στη Φοιτητική Οργάνωση Κυπρίων Βουλγαρίας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια προβολής της Κύπρου και του Κυπριακού προβλήματος.

Η δρ. Φωτούλα Χατζήπαπα έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα στα κοινά της Λακατάμιας.

Το 1991 εκλέγηκε Δημοτική Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Επανεκλέγηκε το 1996 και το 2001. Από το 1996 μέχρι το 2004 ήταν υπεύθυνη της Δημοτικής Ομάδας. Διετέλεσε πρόεδρος των επιτροπών Προσωπικού, Υγείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Διοιηκιτικού Συμβουλίου του Πολυδύναμου Κέντρου Λακατάμιας εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, και μετέπειτα εκπροσωπόντας τον ΑΟΛ Λακατάμιας. Συμμετείχε, ακόμη, στο ιδρυτικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Λακατάμιας.

Σημαντική κρίνεται η συμμετοχή της στην επιτροπή αγώνα που πέτυχε την απομάκρυνση του εργοστασίου κατασκευής μπαταριών, DEXEL, από την Λακατάμια. Συμμετείχε σε Διοικητικά Συμβούλια Συνδέσμων Γονέων, στο Συμβούλιο Κοινωνικής Ευημερίας Λακατάμιας (ΣΚΕΛ) και σε τοπικά σωματεία (αντιπρόεδρος του ΑΟΛ Λακατάμιας). Συμμετείχε στην τοπική επιτροπή του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ και είναι η υπεύθυνη της Τοπικής Επιτροπής Αιμοδοσίας του Συνοικισμού Αγίου Μάμα Λακατάμιας.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

Είναι παντρεμένη με τον Ευκλείδη Χατζήπαπα, πρώην εκπαιδευτικό. Έχει δύο παιδιά, την Πολιάνα μαθηματικό στο επάγγελμα και τον Κωνσταντίνο που είναι Φυσικός, και δύο εγγόνια. Γεννήθηκε το 1957.

Keywords
Τυχαία Θέματα