Συνάντηση ΥΠΟΙΚ με Βρετανούς Συντηρητικούς Φίλους της Κύπρου

Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των «Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου» (CFCyprus) συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Ο κ. Γεωργιάδης και τα μέλη του CFCyprus παρευρέθηκαν σε εκδήλωση που είχε σκοπό την προώθηση βρετανικών επενδύσεων στην Κύπρο, στην οποία ο Υπουργός Οικονομικών πραγματοποίησε την κύρια ομιλία. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Bloomberg

στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο κ. Γεωργιάδης και οι εκπρόσωποι του CFCyprus επαναβεβαίωσαν τη σημασία των ιστορικών και στενών εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Κύπρου.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης, τα κοινά στοιχεία που μοιράζονται οι δύο χώρες, το παρόμοιο νομικό σύστημα και η ύπαρξη εκτεταμένης κυπριακής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία ανήκουν πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες, προσφέρουν πρόσφορο έδαφος στις διμερείς εμπορικές σχέσεις.

Όσον αφορά στο Brexit, αναφέρθηκε ο εξαιρετικά θετικός ρόλος τον οποίο μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα καθώς οι στενές σχέσεις των δύο χωρών θα συνεχιστούν και επίσημα μέσα από την κοινή συμμετοχή στην Κοινοπολιτεία.

Ο Υπουργός και οι αντιπρόσωποι του CFCyprus συμφώνησαν να εξετάσουν πρωτοβουλίες οι οποίες θα αποσκοπούν στην περαιτέρω ανάπτυξη διμερών επαφών, υποστηρίζοντας έτσι την καλύτερη ανάπτυξη επενδυτικών σχέσεων.

Εν τω μεταξύ, στην πρώτη σύσκεψη του Δ.Σ. μετά από τις εκλογές του Ιουνίου, οι «Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου» ανακοίνωσαν ότι ο βουλευτής βορείου Λονδίνου Μάθιου Όφορντ και η βαρόνη Ρέντφερν θα είναι οι δύο νέοι Κοινοβουλευτικοί Πρόεδροι της οργάνωσης, ο πρώτος για τη Βουλή των Κοινοτήτων και η δεύτερη για τη Βουλή των Λόρδων.

Επίτιμη Πρόεδρος της οργάνωσης παραμένει η βουλευτής βορείου Λονδίνου Τερέζα Βίλιερς, ενώ ο Πρόεδρος Τζέισον Χαραλάμπους ενημέρωσε τα μέλη για όλες τις νεότερες εξελίξεις αναφορικά με το Κυπριακό.

Ο κ. Χαραλάμπους ευχαρίστησε επίσης για την πολυετή προσφορά του τον τέως βουλευτή Ντέιβιντ Μπάροους, ο οποίος έχασε την έδρα του στις εκλογές του περασμένου μήνα.

Η οργάνωση καλωσόρισε στις τάξεις της τους νέους βουλευτές μετά από τις πρόσφατες εκλογές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα