Συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στις 7 Ιουλίου ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει μια πρώτη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, την Παρασκευή, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 στο Αμβούργο, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο την Τρίτη.

"Έχει συμφωνηθεί για τις 7 Ιουλίου", δήλωσε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ, όπως δήλωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έρχεται την ώρα που το στρατόπεδο του Τράμπ βρίσκεται υπό έντονο έλεγχο για οποιαδήποτε σχέση με το Κρεμλίνο.

Οι δεσμοί

μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας έπεσαν στο χαμηλότερο σημείο τους από τον Ψυχρό Πόλεμο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Ο Τραμπ ανέλαβε επανειλημμένα τη δέσμευση να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, κάτι που επικροτήθηκε από στον ισχυρό ηγέτη Πούτιν.

Ωστόσο, οι προσδοκίες της Μόσχας έχουν μειωθεί, αφού οι κατηγορίες ότι Πρόεδρος ο Πούτιν επηρέασε την προεκλογική εκστρατεία προς όφελος του Τραμπ έχουν κάνει τοξικές για το Λευκό Οίκο οποιεσδήποτε σχέσεις με τη Μόσχα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα