Σχεδόν 100 πυρκαγιές σε λίγα 24ωρα με υπαίτιο τον άνθρωπο

Απίστευτο κι όμως πραγματικό. Ένα χρόνο μετά την ολέθρια καταστροφή της Σολέας, λίγα μόλις χρόνια μετά την άνευ προηγουμένου καταστροφή στον Σαιττά, φαίνεται πως η νοοτροπία μερικών δεν αλλάζει. Αυτό επιβεβαιώνεται μέσα και από τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις πυρκαγιές των τελευταίων 24ωρων, από το τελευταίο 10μερο Ιουνίου δηλαδή, μέχρι και τις πρώτες μέρες του Ιούλη.

Τα τελευταία 24ωρα είχαμε συνολικά 87 καταμετρημένες πυρκαγιές, σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Εργάτες, Ερήμη, Πρωταράς, Πύργος, Κάμπος της Τσακίστρας είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που σημαδεύτηκαν από πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες. Αποκορύφωμα των τελευταίων ημερών, η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά στο Βασιλικό, που κράτησε από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι και το ξημέρωμα της Τρίτης, 04 Ιουλίου η οποία ξύπνησε μνήμες της τραγωδίας που σημειώθηκε στη ναυτική βάση του Μαρί, μετά τη φονική έκρηξη.

Δείτε εδώ σχετικά: Πυρκαγιά Βασιλικό: «Δεν λήφθηκαν μέτρα –Η φωτιά ακόμα καίει»

Ο ανθρώπινος παράγοντας ευθύνεται για όλες τις πυρκαγιές, αφού είτε από αμέλεια είτε από εσκεμμένες ενέργειες προκλήθηκαν όλες οι πυρκαγιές που έθεσαν σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, την ΕΜΑΚ αλλά και όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες του κράτους.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η πυρκαγιά στον Πρωταρά, προκλήθηκε από κάψιμο πλαστικών σακουλών. Παράλληλα, η πυρκαγιά στην Ερήμη, προκλήθηκε από κάψιμο καλωδίων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο χαλκός.

Ως εκ τούτου και όπως επαναλαμβάνει ο Εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής στο SigmaLive,καλό θα ήταν όλοι μας, ειδικά αυτές τις μέρες αλλά και γενικά, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις και να αποφεύγεται ή να γίνεται με τον προβλεπόμενο τρόπο, το καψάλισμα χόρτων ή άλλων αντικειμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα