Συνάντηση Λιλλήκα με Πρόεδρο Πάφος 2017

Στη μεγάλη προβολή της Πάφου μετά την ανακήρυξη της σε ΠΠΕ αλλά και στο πρόγραμμα επιπέδου που παρουσιάζει ο Οργανισμός, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος 2017, Δρ Χρίστος Πατσαλίδης, μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Ο κ. Πατσαλίδης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε” χαιρόμαστε ιδιαίτερα που πέρα από την ενημέρωση που κάναμε ακούσαμε και διάφορες ωραίες εισηγήσεις από τον κ. Λιλλήκα. Πώς κάποια πράγματα που αξιοποιούμε και ενισχύουμε σαν προγράμματα για την

Πάφο, δηλαδή, μπορούν να αναπτυχθούν και στα μελλοντικά και κατοπινά στάδια” .

Ακολούθως, ο κ. Πατσαλίδης ευχαρίστησε τον κ.Λιλλήκα για την επίσκεψη αλλά και για το γεγονός –όπως είπε- που ως Παφίτης που είναι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, αισθάνεται την αλλαγή και την επιτυχία της Πάφου.

Για μας, συνέχισε, είναι πολύ σημαντικό η προσπάθεια που έγινε διαχρονικά να γίνεται αντιληπτή και να εκτιμάται.

Ο κ. Πατσαλίδης είπε στον κ. Λιλλήκα στο πλαίσιο της συνάντησης τους, πως η Πάφος μετά από δύσκολους καιρούς και μακρές περιόδους ανακατατάξεων, ακολουθεί τους ρυθμούς της προόδου, του πολιτισμού και της ανάπτυξης.

Πρόσθεσε πως ο θεσμός της ΠΠΕ είναι το ορόσημο, ο στόχος, το κίνητρο, αλλά και η ευκαιρία για την πόλη και την επαρχία, να ξαναγίνει μια σύγχρονη και δυναμική πόλη για την Κύπρο και την Ευρώπη.

Ο κ.Πατσαλίδης ενημέρωσε τον κ. Λιλλήκα για την εγκατάσταση που δημιούργησε η καταξιωμένη Chiharu Shiota στη Σπηλιά της Φάμπρικας, με το έργο A Waik through the Line ( Διαπερνώντας τη Γραμμή), με τη συνεργασία και στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού EU – Japan Fest Japan Committee.

Aναφορά έγινε και για την 1η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία η Φιλαρμονική του Βερολίνου και της Ορχήστρας Νέων #United by Music θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό κονσέρτο το οποίο θα μεταδίδεται ζωνταντά σε εκατομμύρια θεατές.

Όπως αναφέρθηκε στην συνάντηση, πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός ανά το παγκύπριο αφού η 1η Μαΐου αποτελεί μια εμβληματική μέρα για την Ευρώπη και τις αξίες της.

Για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, σημείωσε ο κ. Πατσαλίδης, καταβλήθηκε μια τεράστια προσπάθεια για τη μεταφορά της σκηνής και άλλων διευθετήσεων προκειμένου η συναυλία να είναι μοναδική.

Επιπρόσθετα, σημείωσε πως το Πάφος 2017 χρησιμοποιεί νέους χώρους για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, ενώ και στην Πέτρα του Ρωμιού θα τοποθετηθεί εγκατάσταση αλλά και θα γίνει συναυλία.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πάφος 2017 και τους συνεργάτες του για την ενημέρωση της οποίας έτυχε, συγχαίροντάς τους παράλληλα για την εξαιρετική επιτυχία που έχουν με τις δραστηριότητες και τις δράσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Πάφου.

Ο κ. Λιλλήκας είπε πως η Πάφος με την ανακήρυξη της σε ΠΠΕ έχει αναδείξει ότι “όταν θέλουμε μπορούμε” και πως με μικρές οικονομικές δυνατότητες μπορούμε να δημιουργήσουμε μεγάλα πολιτιστικά δρώμενα, αφήνοντας αποδείξεις της δημιουργικότητας αλλά και μιας πολιτισμικής ταυτότητας που η Πάφος κουβαλά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εξέφρασε την ικανοποίηση του που πολλές απ’ αυτές τις δράσεις έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που να μπορούν να συνεχιστούν από τους Δήμους της Πάφου και μετά τον τερματισμό της περιόδου της ΠΠΕ, διατηρώντας έτσι, όπως εξήγησε, μια πολιτισμική σύνδεση ολόκληρης της Πάφου με τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους πολιτισμούς των άλλων χωρών.

Είπε ακόμη πως είναι πολύ σημαντικό όταν δημιουργούμε κάτι να μην είναι περιορισμένο μέσα στο χρόνο αλλά να έχει προέκταση μέσα στο χρόνο.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Πάφος 2017 πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον κ. Λιλλήκα.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα στο Οίκημα του Πάφος 2017 ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του στην Πάφο.

Ο κ. Λιλλήκας συνοδευόταν από στελέχη της κεντρικής και επαρχιακής ηγεσίας του Κινήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα