Συνάντηση επικεφαλής ΧΑΚ και Τράπεζας Κύπρου

Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος τους Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Γιόζεφ Άκερμαν, με τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, Μάριο Πηλαβάκη, και το Γενικό Διευθυντή, Νώντα Μεταξά.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν σημαίνοντα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και η παραμονή ή όχι της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΚ, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι δίαυλοι

επικοινωνίας μεταξύ των δύο οργανισμών είναι ανοιχτοί.

Σύμφωνα με τον Μάριο Πηλαβάκη, Πρόεδρο του ΧΑΚ, το αντικείμενο της συνάντησης ήταν θέματα που αφορούν τους δύο οργανισμούς, το ΧΑΚ και την Τράπεζα Κύπρου. «Έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και μπορώ να σας πω ότι η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική''.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν επιθυμία αμφότερων των πλευρών.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα Κύπρου κατέθεσε στο τραπέζι στοχευμένα αιτήματα για συγκεκριμένα θέματα τα οποία αναμένεται να εξεταστούν με θετικό φακό, προκειμένου η Τράπεζα να παραμείνει στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Η σημερινή συνάντηση είναι, μάλιστα η αρχή μίας σειράς συναντήσεων, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω, τόσο σε επίπεδο ηγεσίας, όσο και σε επίπεδο τεχνοκρατών.

Τα οικονομικά αποτελέσματα σε αυριανή συνεδρίαση

Στο μεταξύ, αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου κατά την οποία θα εγκριθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του συγκροτήματος για το 2015, ενώ στην ατζέντα θα βρίσκεται και το θέμα της επιλογής αντικαταστάτη του μέχρι πρότινος διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας, Τζόν Χούρικαν.

Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο κατά πόσο αύριο θα ληφθεί η τελική απόφαση, καθώς η διοίκηση της Τράπεζας έχει παρατείνει την παραμονή του μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Αναζητήσεις
τραπεζα κυπρου αποτελεσματα εξαμηνου
Τυχαία Θέματα