Συλλυπητήρια Πούτιν σε Γερμανία: «Σοκαριστική η επίθεση»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε τα συλλυπητήριά του στη Γερμανία έπειτα από την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε "σοκαριστική".

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με θέμα την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο με 12 νεκρούς και 48 τραυματίες, ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

"Ο πρόεδρος Ομπάμα διαβεβαίωσε τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι οι ΗΠΑ

θα στηρίξουν τη Γερμανία στην έρευνά της", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε τα συλλυπητήριά του στη Γερμανία έπειτα από την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε "σοκαριστική".

"Αυτό το έγκλημα με θύματα φιλήσυχους πολίτες είναι σοκαριστικό μέσα στον άγριο κυνισμό του", έγραψε ο Πούτιν στην καγκελάριο Μέρκελ και στον πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάκιμ Γκάουκ, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι χριστουγεννιάτικες αγορές μόνο στο Βερολίνο

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στο Βερολίνο θα παραμείνουν σήμερα κλειστές στη μνήμη των θυμάτων, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών και διευκρίνισε ότι άλλες χριστουγεννιάτικες αγορές και μεγάλες εορταστικές διοργανώσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα και τα κατάλληλα μέτρα για την αύξηση των μέτρων ασφαλείας θα αποφασιστούν επί τόπου.

"Ο,τι κι αν συνεχίσουμε να πληροφορούμαστε για το ακριβές υπόβαθρο και για τα κίνητρα των δραστών, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας στερήσουν την ελευθερία", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος χαρακτήρισε "επίθεση" τη σφαγή στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Το γραφείο τουριστικών πληροφοριών της Δρέσδης ανακοίνωσε ότι οι αρχές ύψωσαν τσιμεντένια οδοφράγματα γύρω από την Striezelmarkt, μία από τις παλαιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές στη χώρα, για να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας.

"Βρισκόμαστε σε πόλεμο", λέει ο Υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ζάαρλαντ

Ο Υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου Ζάαρλαντ δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία βρίσκεται σε πόλεμο έπειτα από την επίθεση με φορτηγό σε κατάμεστη υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 48.

"Θα πρέπει να πούμε ότι βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, παρότι ορισμένοι, που πάντα θέλουν να βλέπουν μόνο το καλό, δεν θέλουν να το δουν έτσι", δήλωσε ο Υπουργός Κλάους Μπουιγιόν στον γερμανικό σταθμό SR.

Keywords
Τυχαία Θέματα