Συλλογική η απόφαση της ΕΔΕΚ για την προεδρία της Βουλής

Στα συλλογικά όργανα ΕΔΕΚ θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα, όσον αφορά στην Προεδρία της Βουλής, σύμφωνα με τον Μαρίνο Σιζόπουλο.

Απαντώντας σε ερώτηση που θέλει το ΔΗΚΟ να στηρίζει μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα προς το πρόσωπό του, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι η πολιτική γραμματεία της ΕΔΕΚ

θα έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ αν χρειαστεί το θέμα θα παραπεμπφθεί στο πολιτικό γραφείο, καθώς σήμερα αρχίζει η συζήτηση για τη διαμόρφωση της θέσης του κόμματος.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι καμία παρασκηνιακή συζήτηση δεν έχει διεξαχθεί μέχρι στιγμής.

«Αυτή τη στιγμή όμως το πρώτο που προέχει είναι να διαχειριστούμε τα διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει στην ΕΔΕΚ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σχετικά με αυτά τα προβλήματα, όπως οι παραιτήσεις στελεχών, επανέλαβε ότι αυτές δεν σχετίζονται με μομφές προς την κορυφή της ηγεσίας και το πρόσωπό του, αλλά με την «ανάληψη ευθύνης» μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Αυτό που χρειάζεται αυτές τις ώρες δεν είναι ούτε ο πανικός ούτε οι μεμψιμοιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνουμε τις διορθωτικές μας κινήσεις και να βοηθήσουμε το κίνημα να ανακάμψει».

Αναφορικά με τις επιθέσεις Νικολαϊδη, ο κ. Σιζόπουλος έκανε λόγω για «παιδαριώδεις συμπεριφορές» και ανέφερε ότι έχει σημασία η στάση του καθενός στις δύσκολες ώρες που πέρασε το κίνημα. «Εκείνοι που απείχαν από τις συλλογικές διαδικασίες, δεν νομιμοποιούνται να ασκούν κριτική κατ’ αυτό τον τρόπο», είπε.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα