Σύλληψη Σύρου για εξαγωγή οχημάτων στη Συρία από κατεχόμενα

Χειροπέδες σε 35χρονο Σύρο πέρασε η αστυνομία για υπόθεση εξαγωγής διπλοκάμπινων οχημάτων στη Συρία, μέσω των κατεχόμενων λιμανιών.

Διερευνάται κατά πόσον ο ύποπτος απέστελλε τα οχήματα σε τζιχαντιστές.

Στα πλαίσια επιχείρησης που έστησε το πρωί η αστυνομία Λεμεσού σε συνεργασία με τη ΜΜΑΔ, συνελήφθη 35χρονος από τη Συρία, που θεωρείται ύποπτος για την αποστολή δεκάδων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Συρία, μέσω των κατεχομένων λιμανιών.

Ό ύποπτος

που είναι παντρεμένος με Κύπρια και διαμένει μόνιμα στην Κύπρο από το 1998, είχε εγγεγραμμένα στο όνομα του 39 οχήματα, τα οποία αγόραζε και πωλούσε.Ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι η αγορά και μεταπώληση αυτοκινήτων είναι η δουλειά του και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ιδέα σε ποιους πήγαιναν τα αυτοκίνητα και αν κάποια εξ αυτών κατέληξαν στα χέρια τζιχαντιστών.

Όλα τα αυτοκίνητα είχαν αγοραστεί νόμιμα από τον ύποπτο. Το ΤΑΕ συνεχίζει τη διερεύνηση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν μπορεί να συνδεθεί η υπόθεση με αποστολή σε τζιχαντιστές. Το μέχρι στιγμής αδίκημα που προκύπτει, είναι το ότι ο ύποπτος φέρεται να έστελλε τα οχήματα στη Συρία μέσω λιμανιών που δεν ελέγχονται από τη Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα