Συλικιώτης: Τα λόγια να γίνουν πράξεις στο μεταναστευτικό

Το ψήφισμα αυτό δεν είναι αρκετό αλλά υπάρχει μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, υπάρχει πόλεμος και η ΕΕ με όλους τους θεσμούς πρέπει να συμβάλουν ώστε να υπάρξει ειρήνευση στην περιοχή, δήλωσε σήμερα εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης, στο πλαίσιο των σύντομων παρεμβάσεων που έκαναν οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συζήτηση στην οποία τοποθετήθηκε αφορούσε την κατεπείγουσα εγγραφή θέματος στο Ευρωκοινοβούλιο

σχετικά με την πρόταση της Κομισιόν για την μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 προσφύγων.

Ο κος Συλικιώτης τόνισε πως είναι απαράδεχτο το ότι σήμερα κράτη μέλη κλείνουν τα σύνορα και δεν βλέπουν αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Εμείς, συμπλήρωσε, θα στηρίξουμε αυτή την πρόταση γιατί πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Χρειάζονται επειγόντως βοήθεια οι χιλιάδες άνθρωποι, χρειάζονται βοήθεια τα κράτη-μέλη, όπως η Ουγγαρία, Ιταλία και Ελλάδα. Για αυτό, εξήγησε, παρόλο που ζητούμε περισσότερα, παρόλο που ζητούμε να υπάρξει μια συνολική πολιτική διαχείριση του προσφυγικού, εντούτοις θα ψηφίσουμε αυτό το ψήφισμα.

Η πρόταση υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 370 ψήφους υπέρ, 134 κατά και 52 αποχές. Η έγκριση της πρότασης της Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ασκεί πιέσεις ενόψει της επόμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα