Συλικιώτης: Ψηφιακή αγορά, πολυεθνικές και μεγάλο κεφάλαιο

Η ψηφιακή ενιαία αγορά θα επιστρατεύσει δυστυχώς τις νέες τεχνολογίες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου, δήλωσε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης, σε παρέμβασή του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ψηφιακή ενιαία αγορά.

Αντί πρωταρχικός στόχος να είναι η ευημερία και η ενίσχυση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, οι δυνατότητες της τεχνολογίας θα αξιοποιηθούν δυστυχώς κυρίως για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και των

επιχειρηματικών κερδών, σημείωσε ο κ. Συλικιώτης, και πρόσθεσε πως "οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται για ολοκλήρωση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς θα έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και στους ίδιους τους καταναλωτές".

Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε πως χρειάζεται να επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι της ψηφιακής ατζέντας ώστε στο επίκεντρο να τεθούν τα συμφέροντα της κοινωνίας, επισημαίνοντας πως η υλοποίηση της ψηφιακής αγοράς πρέπει να συμβάλει στη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, στην ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

"Εξίσου σημαντικό είναι να διασφαλιστεί η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά και η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Επίσης πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να ενισχυθούν οι ΜμΕ ιδιαίτερα όσον αφορά την πρόσβαση τους στην χρηματοδότηση αλλά και την θέση τους αγορά", σημείωσε, προσθέτοντας πως προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και οι τροπολογίες που κατέθεσε η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα