Συλικιώτης: H EE να απαιτήσει την συμμόρφωση του Ισραήλ

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης, συμμετείχε σήμερα σε συζήτηση που οργάνωσε η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τίτλο "Παλαιστίνη: τι ακολουθεί;"

Στην ομιλία του ο κος Συλικιώτης επισήμανε πως στόχος της εκδήλωσης είναι να αναλυθούν τις εξελίξεις αναφορικά με το Παλαιστινιακό πρόβλημα, να εκφραστεί η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς

αλλά πάνω από όλα να ενισχυθεί ο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για απαλλαγή από τα δεσμά της κατοχής, για ανεξαρτησία και Ελευθερία.

Όπως εξήγησε η κατάσταση στην περιοχή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη καθώς η επαναχάραξη των συνόρων γίνεται κυριολεκτικά με το αίμα των λαών ενώ το κράτος του Ισραήλ εντείνει τα τετελεσμένα της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, μέσα από την κλιμάκωση του εποικισμού και των δολοφονικών επιθέσεων, προκειμένου να καταστήσει πρακτικά ανέφικτη τη λύση δύο κρατών.

Ο κος Συλικιώτης υπογράμμισε πως μπροστά στα όσα συμβαίνουν η ΕΕ αλλά και η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να συνεχίσει να μένει απαθής τηρώντας σιγή ιχθύος. Αντίθετα, είπε, τόσο η ΕΕ όσο και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να απαιτήσουν συμμόρφωση του Ισραήλ σε ένα οδικό χάρτη για την Ειρήνη. Το ΕΚ αλλά και ολόκληρη η ΕΕ, συμπλήρωσε, έχει χρέος να στηρίξει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα υπάρχει με ειρήνη και ασφάλεια δίπλα στο Ισραήλ, και για την πορεία του οποίου θα αποφασίζει μονάχα ο λαός του.

Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης τόνισε πως η GUE/NGL θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους δίπλα στα Ισραήλ, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967. Θα συνεχίσουμε, είπε, να ασκούμε πιέσεις ώστε να τερματιστεί ο εποικισμός και οι πολιτικές του απαρτχάιντ, να αρθεί η κατοχή και να επικρατήσει η Ειρήνη στην Παλαιστίνη αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου.

Στην συζήτηση συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές η H. Amireh, Μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) και μέλος του Πολιτικού γραφείου του κόμματος του λαού της Παλαιστίνης, η Aida Touma-Sliman, μέλος της Knesset DFPE-Κοινής Λίστας και μέλος του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού κόμματος Ισραήλ, ο Υπουργός M. Shtayyeh, πρόεδρος του Παλαιστινιακού Οικονομικού Συμβουλίου για Ανάπτυξη και Ανασυγκρότηση -PECDAR, ο Υπουργός I. Qaraqe, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Επιτροπής για τους φυλακισμένους, ο Υπουργός Minister Walid Assaf, πρόεδρος της Επιτροπής Αντίστασης ενάντια στο Τείχος και τους Εποικισμούς, καθώς και ο Ibrahim KHRISHI, Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) καθώς και άλλοι Ευρωβουλευτές από την ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα