€20 εκατ. από την ΕBRD στη Eurobank Cyprus

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Κυπριακή οικονομία και στην Εurobank Κύπρου. Υπογράφηκε συμφωνία €20 εκ. μεταξύ της EBRD και της Εurobank Κύπρου για τη διευκόλυνση του εξωτερικού εμπορίου.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα

Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στηρίζει την επέκταση του διεθνούς εμπορίου στην Κύπρο, με την παροχή μίας διευκόλυνσης για διεκπεραίωση εμπορικών συναλλαγών, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, προς τη Eurobank Cyprus Ltd (Eurobank Κύπρου), στο πλαίσιο του Προγράμματος Διευκόλυνσης των Εμπορικών Συναλλαγών (Trade Facilitation Programme - TFP) της EBRD. Η Eurobank Κύπρου θα είναι η πρώτη εκδότρια τράπεζα του Προγράμματος στην Κύπρο.

Η διευκόλυνση από την EBRD θα παρέχει εγγυήσεις υπέρ διεθνών εμπορικών τραπεζών, καλύπτοντας τον πολιτικό και εμπορικό κίνδυνο των συναλλαγών στις οποίες εμπλέκεται η Eurobank Κύπρου. Επιπλέον, η Eurobank Κύπρου θα απολαμβάνει τα οφέλη των βραβευμένων προγραμμάτων τεχνικής συνεργασίας της EBRD στη χρηματοδότηση του εμπορίου.

EBRD θα δώσει ώθηση στο ενδοπεριφερειακό εμπόριο"

Η κ. Lucyna Stańczak-Wuczyńska, Διευθύντρια της EBRD στον τομέα των Πιστωτικών Ιδρυμάτων, δήλωσε: «Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα προς την διεύρυνση και εμβάθυνση της δραστηριότητάς μας στην Κύπρο. Η EBRD θα δώσει ώθηση στο ενδοπεριφερειακό εμπόριο και θα συμβάλει στην ανάπτυξη εμπορικών δεσμών μεταξύ της Κύπρου και άλλων χωρών στις οποίες επενδύουμε. Η επέκταση της εμπορικής δραστηριότητας αποτελεί ένα σημαντικό τρόπο ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας μέσω της δημιουργίας νέων ευκαιριών ανάπτυξης.»

Ο κ.Μιχάλης Λούης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου, πρόσθεσε: «Η σύναψη της σημερινής συμφωνίας με την EBRD μας χαροποιεί και μας τιμά ιδιαίτερα. Αυτή η διευκόλυνση θα επιτρέψει στους πελάτες μας να προωθήσουν τις εξαγωγικές και εισαγωγικές τους δραστηριότητες με λειτουργικό και αποδοτικό τρόπο. Ταυτόχρονα, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και στην Τράπεζά μας από ένα μεγάλο και έγκριτο διεθνή οργανισμό. Προσβλέπουμε σε ακόμη ευρύτερη συνεργασία με την EBRD και σε άλλους τομείς αμοιβαίου συμφέροντος.»

Η συμφωνία συνάφθηκε σήμερα στο πλαίσιο της πρώτης Ενημερωτικής Συνάντησης της EBRD, με θέμα τη «Χρηματοδότηση Εξωτερικού Εμπορίου με την Κύπρο». Στην συνάντηση συμμετείχαν περίπου 100 εκπρόσωποι από εκδότριες και βεβαιούσες τράπεζες του Προγράμματος, αλλά και το Διεθνές Επιμελητήριο Εμπορίου της Βιέννης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, και σημαντικοί επαγγελματίες του τομέα χρηματοδότησης εμπορίου, με σκοπό να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, μαζί με κορυφαίους ειδικούς, όπως στελέχη ρυθμιστικών αρχών και οικονομολόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα