Σύγκρουση για το θέμα των Κρατικών Παιδοκομικών Σταθμών

Έξω φρενών οι Σύνδεσμοι Γονέων Κρατικών Παιδοκομικών Σταθμών, μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής των προβλημάτων που αφορούν στα εν λόγω δημόσια ιδρύματα. Την ώρα που οι Σύνδεσμοι ισχυρίζονται πως το ενδιαφέρον των γονιών για τα ιδρύματα είναι μεγάλο, η κυβέρνηση επιμένει ότι οι αιτήσεις είτε είναι λίγες είτε δεν πληρούν τα κριτήρια. Έρευνα ζητούν οι επηρεαζόμενοι γονείς.

Στο "σημείο μηδέν" φαίνεται

ότι έχει καταλήξει η συζήτηση αναφορικά με το θέμα των Κρατικών Παιδοκομικών Σταθμών. Σε επικοινωνία με το SigmaLive, η Πρόεδρος του Συνδέσμου του Παιδοκομικού Σταθμού Λατσιών έκανε λόγο για προσπάθεια κλεισίματος των σταθμών, σε μια περίοδο κατά την οποία οικογένειες της Κύπρου βιώνουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει πρόθεση να μπει "λουκέτο" στους σταθμούς, αφού πρώτα επανέλαβαν ότι το ενδιαφέρον γονιών για να εγγράψουν τα παιδιά τους στα εν λόγω ιδρύματα ήταν μικρό.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τον παιδοκομικό σταθμό στα Λατσιά, οι αρμόδιες αρχές ανέφεραν ότι οι αιτήσεις ήταν λίγες και πως ακόμη και αν υπήρχαν περισσότερες, δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Από την πλευρά τους οι αντιπρόσωποι των Συνδέσμων αμφισβήτησαν τα πιο πάνω επιχειρήματα, ζητώντας παράλληλα τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας για να επιβεβαιωθεί ο αριθμός των αιτήσεων.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο βρεφοκομικός σταθμός της Παλλουριώτισσας, που λειτουργούσε από το 1974, έκλεισε τις πόρτες του την περασμένη εβδομάδα.

Ένα θέμα που κρατάει χρόνια

Η συζήτηση στην Επιτροπή έγινε κάτω από τις έντονες ανησυχίες αναφορικά με τη βιωσιμότητα των κρατικών παιδοκομικών σταθμών. Με επιστολή τους από τον περασμένο Ιούλιο προς την Υπουργό Εργασίας, προειδοποιούσαν και υπογράμμιζαν τον προβληματισμό τους, αναφορικά με τη βιωσιμότητα των Σταθμών, μετά και το κλείσιμο του Παιδοκομικού Σταθμού Στροβόλου, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει από τις αρμόδιες αρχές περί του αντιθέτου.

Στην επιστολή, που δημοσίευσε την περασμένη Τετάρτη (1/9/16) το SigmaLive, γίνεται ειδική αναφορά για το μέλλον του Κρατικού Παιδοκομικού σταθμού στα Λατσιά: «Στον Κρατικό Παιδοκομικό Σταθμό Λατσιών οι αιτήσεις πολλών γονιών έχουν απορριφθεί και οι εν λόγω γονείς έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα, καλώντας τα μέλη του Συνδέσμου επανειλημμένα να εκφράσουν το παράπονό τους. Αυτό το γεγονός μας προκάλεσε την εύλογη υποψία μήπως υπάρχει πρόθεση από μέρους σας να μειωθούν οι θέσεις ή να καταργηθούν Τμήματα στον εν λόγω σταθμό, κάτι το οποίο δε θα δεχθούμε και θα αντιδράσουμε».

Οι φόβοι των γονιών για κλείσιμο τμημάτων επιβεβαιώθηκαν την ίδια μέρα, επίσημη πρώτη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς ο Παιδοκομικός Σταθμών Λατσιών, που άλλοτε, όπως υποστηρίζουν, έσφυζε από ζωή, ήταν σχεδόν άδειος.

Tweet to @donnakaparti

Keywords
Τυχαία Θέματα