Σύγκρουση ΑΚΕΛ-Κυβέρνησης για τις απεργίες

Ούτε και ο Πρόεδρος ούτε και ο Υπουργός Οικονομικών τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης του ιερού δικαιώματος των εργαζομένων είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα στην απεργία, είπε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, απαντώντας στα πυρά του ΑΚΕΛ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης κατηγόρησε την κυβέρνηση τον Πρόεδρο και τους Υπουργούς της, ότι ταυτίζονται με τις αντιδράσεις των

εργοδοτικών οργανώσεων σε ότι αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

«Κατανοούμε την προσπάθεια των κυβερνώντων να αποτρέψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Απαιτούμε όμως την επίδειξη σεβασμού στο αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των ιδίων και των οργανισμών στους οποίους υπηρετούν. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΑΚΕΛ απορρίπτει κάθε συζήτηση για απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία, ζήτημα το οποίο επαναφέρθηκε από τις εργοδοτικές οργανώσεις», ανέφερε ο Γιώργος Λουκαϊδης.

«Εκείνο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσαν αναφορικά με την προγραμματισμένη για αύριο στάση εργασίας των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ είναι ότι τη θεωρούν αδικαιολόγητη και καταχρηστική, διότι έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους, πλην αυτό της αναβάθμισης των κλιμάκων μισθοδοσίας τους. Και αυτό επειδή είναι θέμα, για το οποίο θα γίνει διάλογος κατά τη διαπραγμάτευση των εργασιακών θεμάτων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και αυτονόμησης των νοσοκομείων», απαντά εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι η αυριανή στάση εργασίας είναι αχρείαστη και δεν εξυπηρετεί ούτε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων ούτε όμως και των ασθενών.

«Τα θέματα αυτά μπορούν να επιλυθούν στο πλαίσιο του επικείμενου διαλόγου και μέσα στα μέτρα της αντοχής των δημοσίων οικονομικών», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα