Συγκοινωνιολόγος: Κλείνουν ολόκληροι δρόμοι για να τα βρουν οι ασφαλιστικές

Για την ταλαιπωρία που προκαλείται από τα οδικά έργα μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Συγκοινωνιολόγος, Λουκάς Δημητρίου.

Αρχικά διερωτήθηκε «εάν τα έργα είναι επίκαιρα ή εάν είναι βασισμένα σε υπολογισμούς πολλών ετών πίσω. Συνήθως τρέχουμε πίσω από προβλήματα και δεν είμαστε τόσο καλοί στο να προβλέπουμε».

Σε σχέση με τα έργα στον αυτοκινητόδρομο, εξήγησε ότι «θα πρέπει να χαιρόμαστε όταν υπάρχουν έργα, γιατί σε ένα ενάμιση χρόνο θα έχουμε αρκετά διαφορετικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε τις παρεμβάσεις όταν δεν υπήρχε κυκλοφορία

στους δρόμους. Αυτά και πολλά άλλα ήταν ευκαιρία να γίνουν. Δεν έχουμε καλό προγραμμένο σύστημα».

Μάλιστα, έθιξε το θέμα των μικροατυχημάτων, τα οποία κλείνουν ολόκληρους δρόμους μόνο και μόνο για να τα βρουν οι ασφαλιστικές.

Για το θέμα του φωτισμού των δρόμων ο ειδικός είπε ότι «έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε και τώρα είμαστε σε μια εποχή ενεργειακής κρίσης. Ακόμα και ο φωτισμός που έχουμε τώρα στους δρόμους είναι αρκετά ενοχλητικός. Πρέπει να δούμε ξανά συνολικά το θέμα του φωτισμού. Σε άλλες χώρες εφαρμόζεται σύστημα με φωτοκύτταρο».

Ερωτηθείς ο Υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Αρχηγείου, Γιώργος Μιλής, εάν οι κάμερες θα αποτρέψουν τα τροχαία, απάντησε ότι «σκοπό έχουν να αυξήσουν το επίπεδο ασφάλειας στον οδηγό και επιπρόσθετα να αντιληφθεί ότι πλέον υπάρχει ένα σύστημα που τον ελέγχει, άρα να γίνει πιο προσεκτικός στο οδικό σύστημα».

Διαβάστε επίσης: Προσοχή! Κλείνουν τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού λόγω εργασιών

Keywords
Τυχαία Θέματα