Συγκλονιστικός Φελπς: «Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω»!

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, ο Μάικλ Φελπς αποκάλυψε τη μάχη του με την κατάθλιψη, η οποία του έβαλε στο μυαλό ακόμα και σκέψεις αυτοκτονίας.

«Δεν ήθελα να ζω». Ένα σκοτεινό μυστικό πίσω από τη λάμψη της επιτυχίας. Το σκοτάδι πίσω από το εκτυφλωτικό φως των 23 χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων.

Ο Αμερικανός κολυμβητής ήταν παρών σε ένα συνέδριο για την ψυχική υγεία στο Σικάγο και εκεί αποφάσισε να αποκαλύψει τους δαίμονες που τον «κυνηγούσαν» κυρίως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

του 2012.

Στόχος του 32χρονου σήμερα Φελπς είναι πια να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα που είχε και εκείνος.

Θέλει, επίσης, να κάνει γνωστό σε όλους αυτό που πέρασε και να ευαισθητοποιήσει όλους όσοι θεωρούν στίγμα την κατάθλιψη.

«Νόμιζα ότι ειλικρινά, με τον τρόπο με τον οποίο θα συμπεριφερόταν, θα σκότωνε τον εαυτό του» θυμάται ο προπονητής του, Μπομπ Μπάουμαν.

«Ήμουν πάντα πεινασμένος για περισσότερα. Πάντα ήθελα να πιέσω τον εαυτό μου για να δω πού είναι το όριο μου. Σχεδόν μετά από κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες, έπεφτα σε κατάθλιψη και χρειαζόμουν φάρμακα. Ένιωθα πως ήθελα να τα παρατήσω, να μην ασχοληθώ ξανά, ότι δεν ήθελα να ζω. Υποτίθεται ότι είμαστε σπουδαίοι, σκληροί, υπεράνθρωποι, αλλά όχι είμαστε και εμείς αδύναμοι» είπε.

Η πρώτη περίοδος κατάθλιψης ήρθε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Τότε, στα 15 του, άρχισε να κάνει χρήση αλκοόλ, αλλά και ναρκωτικών ουσιών.

Το 2009 έκανε τον γύρο του κόσμου μια φωτογραφία που τον έδειχνε να καπνίζει ναργιλέ, μέσο που χρησιμοποιείται συχνά για την κατανάλωση κάνναβης. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη.

Το 2014 συνελήφθη και πάλι να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και στην συνέχεια αποβλήθηκε για έξι μήνες από την αμερικανική εθνική ομάδα.

Ο Φελπς «κατέρρευσε» μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Έμεινε στην κρεβατοκάμαρά του για αρκετές ημέρες, χωρίς να τρώει. Μόνο κοιμόταν.

«Δεν ήθελα να ζήσω πια» είπε σοκάροντας τους πάντες στην ετήσια συνάντηση του Φόρουμ Kennedy, το οποίο ασχολείται με την αντιμετώπιση των ψυχικών ασθενειών.

Τότε, για πρώτη φορά, σκέφτηκε να ζητήσει βοήθεια... Και τώρα θέλει ο ίδιος να βοηθήσει διότι όπως λέει «το να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου και να έχω την ευκαιρία να προσεγγίσω άλλους ανθρώπους και να σώσω ζωές. αυτές οι στιγμές και τα συναισθήματα είναι έτη φωτός καλύτερα από το να κερδίσεις ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Οι άνθρωποι με κατάθλιψη και με ψυχικές ασθένειες εξακολουθούν να ζουν ως στιγματισμένοι. Νομίζω ότι είμαι ένα παράδειγμα για το ό,τι μπορούμε όλοι να μιλήσουμε γι' αυτό το θέμα χωρίς φόβο» κατέληξε ο αθλητής θρύλος της παγκόσμιας κολύμβησης, ο οποίος στη σπουδαία καριέρα του κατέκτησε 28 ολυμπιακά μετάλλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα