Με κόπο στους «8» ο Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ είχε την πρώτη απώλεια σετ και την πρώτη... ανησυχία στο φετινό Australian Open, όμως συνεχίζει κανονικά την πορεία προς τον 17ο Grand Slam τίτλο του!

Μετά από έναν θεαματικό αγώνα διάρκειας 3 ωρών και 51 λεπτών, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο λύγισε τον εμπνευσμένο Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Νο.26) με 6-3, 6-7(4), 6-3, 6-3 και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική

φάση της διοργάνωσης.

Απέναντί του θα βρει τον Μάριν Τσίλιτς, Νο.6 στον κόσμο, που άφησε έξω με 6-7(2), 6-3, 7-6(5), 7-6(3) τον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (Νο.11).

Σημειώστε ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 15 αγώνες σε Grand Slam που ο Ναδάλ πέφτει σε παίκτη εντός του Top 25!

Η παράδοση, πάντως, είναι υπέρ του, καθώς προηγείται με 5-1 στο head to head με τον Κροάτη, έχοντας σημειώσει πέντε διαδοχικές νίκες.

Σε ό,τι αφορά το σημερινό παιχνίδι, ο 25χρονος Αργεντινός έβαλε πολύ δύσκολα στον αριστερόχειρα Ισπανό και θα μπορούσε να πάρει περισσότερα από τον αγώνα, αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 0/2 μπρέικ πόιντ στο τρίτο σετ και 0/7 στο τέταρτο.

Ο Ράφα, από την άλλη, ήταν πιο ουσιαστικός και έβρισκε πάντα τον τρόπο να ξεφεύγει από τις επικίνδυνες καταστάσεις! Πέρασε, λοιπόν, για δέκατη φορά στην οκτάδα του Australian Open και έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται τον δεύτερό του τίτλο στη Μελβούρνη!

Εκτός των άλλων, με την πρόκρισή του εξασφαλίζει την παραμονή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μετά την ολοκλήρωση του αυστραλιανού major.

Aπό τη διοργάνωση απουσιάζει ο Άντι Μάρεϊ, όμως η σημαία της Μεγάλης Βρετανίας παραμένει ψηλά: ο Κάιλ Έντμουντ (Νο.49) νίκησε 6-7(4), 7-5, 6-2, 6-3 τον Αντρέας Σέπι (Νο.76) και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά Grand Slam!

Είναι ο πρώτος Βρετανός έπειτα από 38 χρόνια που περνάει στους «8» και... δεν λέγεται Άντι Μάρεϊ!

Ο επόμενος αντίπαλός του θα προκύψει από τον αγώνα ανάμεσα στον Νικ Κύργιο και τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα